Dom omladine Beograda u gostima: Mladenovac, Lazarevac i Obrenovac

Dom omladine Beograda, uz podršku grada Beograda, organizuje malu turneju po opštinama Mladenovac, Lazarevac i Obrenovac sa duplim programom: na svakom koncertu nastupiće Igor Vince & His Drums, Brass and Keys, kao i  bend Salsa y Punto.

 

 

Koncerti su zakazani za sledeće datume: 20. maja u Centru za kulturu i turizam Mladenovac, 22. maja u Sportsko-kulturnom centru Obrenovca i 24. maja u Centru za kulturu Lazarevac. Početak sva tri događaja je u 19 časova, a ulaz je slobodan.

 

Zajednički imenitelj obe grupe je visok umetnički kvalitet. Pomenuti bendovi pokrivaju muzičke stilove koji kod nas nisu dovoljno zastupljen (afro, rege, latino), a veoma su popularni u svetu, pa se ova mini koncertna turneja DOB može posmatrati i kao vid edukacije, a ne samo popularne zabave.

 

Igor Vince & His Drums, Brass and Keys

Najbolji srpsko-kubanski sastav, poznat po uspešno, izvođenju afričke i latino muzike, sa međunarodnim ugledom i reputacijom. Lider grupe, Igor Vince, jedini je beli muzičar koji je svirao sa afričkom legendom Femijem Kutijem.

 

Salsa y Punto

Jedinstven internacionalni bend sastavljen od kubanskih muzičara iz našeg regiona, koji svira autentčinu mešavinu afro-latino žanrova.

Komentari