Tribina: VODIČ KROZ PANIKU

Ciklus tribina: PSIHOTERAPIJSKE PRIČE

Čak 35% svetske populacije suočava se sa panikom i paničnim napadima. Svako od nas se susreo sa panikom u nekom obliku, ali često mislimo da se to dešava samo nama. Naš gost, psihoterapeut Nikola Krstić napisao je knjigu o iskustvima klijenata i psihoterapeuta pod nazivom „Vodič za toplokrvne“ u kojoj deli sa čitaocioma psihoterapijske priče koje su motivisane istinitim terapijskim događajima.

Na našoj tribini razgovaraćemo o jednom liku iz pomenute knjige – „Petru“, čoveku koji se na svoj način suočava sa panikom i pokušajima da se izbori sa zahtevima svakodnevice koje društvene norme nameću i pronađe svoje mesto pod suncem.

“Vodič za toplokrvne” čiji je autor Nikola krstić je jedna od prvih knjiga na srpskom jeziku u kojoj se istiniti terapijski događaji predstavljaju iz ugla psihoterapeuta. U izdanju Nikola čitaocima daje uvid u psihoterapijske priče motivisane istinitim događajima.

Panika i panični napadi su tema koja u psihoterapiji zauzima posebno mesto upravo jer se većina nas susrela sa njom. Rasprostranjenost ove pojave joj daje toliki značaj da je neizmerno važno govoriti na ovu temu i podeliti svojevrsnu studiju slučaja u ovom obliku.

 

Moderator:
Aleksa Jovanović, student završne godine Psihologije, edukant pod supervizijom na Akademiji Geštalt psihoterapije i koordinator programa u Asocijaciji Edukativnih Praksi.

Gost:
Nikola Krstić, master geštalt psihoterapije, osnivač i učitelj Geštalt Akademije, škole i istraživačkog centra geštalt psihoterapije.

Nakon studija filozofije odlučuje se za master studije iz primenjene psihologije i specijalističke psihoterapijske studije na akreditovanom evropskom Institutu za psihoterapiju „Geštalt studio Beograd“ pod vođstvom dr Lidije Pecotić, gde je nakon petogodišnje edukacije stekao zvanje psihoterapeuta, a nakon deset godina predanog bavljenja teorijom i praksom psihoterapije i zvanje mastera psihoterapije na Institutu za psihoterapiju na Malti.

Član je Udruženja psihoterapeuta Srbije, nosilac nacionalnog psihoterapijskog sertifikata, evropskog sertifikata geštalt psihoterapeuta, internacionalnog supervizijskog sertifikata za geštalt psihoterapiju.

Svoj rad sa najrazličitijim kategorijama klijenata otpočinje tokom 2009. godine i razvija ga do danas. Klijenti ga opisuju kao prijatnog i senzibilnog, ali trezvenog i harizmatičnog terapeuta izuzetne širine.

Od 2006. godine Nikola sarađuje na mnogim projektima, radi u edukaciji ili nastavi sa decom i mladima različitog uzrasta, saradnik je više pedagoško-obrazovnih institucija, drži javna predavanja o značaju psihoterapije i mentalnog zdravlja, vodi psihološke radionice i grupe za lični rast i razvoj. U slobodno vreme piše članke, priče i eseje, bavi se fotografijom, filmom, član je više sportskih i planinarskih udruženja.

Komentari