Tribina: SAMOUBISTVO JE NEPRIJATNA TEMA

Govore: redovni profesor dr. Gordana Dedić, neuropsihijatar, psihoanalitički psihoterapeut, prim. dr sc med. Vojislav Ćurčić, psihijatar psihoanalitičar i Branka Kordić, klinički psiholog, koordinator Beogradskog telefonskog savetovališta za prevenciju samoubistva

DOB u saradnji sa Beogradskim telefonskim savetovalištem za osobe u suicidalnoj krizi organizuje tribinu o samoubistvu, kao jednoj od poslednjih tabu-tema savremenog društva.

Beogradsko telefonsko savetovalište za osobe u suicidalnoj krizi (besplatni telefon 0-800-201-200) radi od 2010. godine. Misija telefonskog savetovališta nije da nemeće stavove i rešenja, već da pomogne ljudima da otkriju sopstvene i pronadju odgovore u sebi.

“Tako da čak iako ti je zapao veliki komad depresije i ne znaš šta bi s njom da uradiš, ne znači da se nikada više nećeš osetiti bolje. I ako treba na to da se opkladim – čak iako ne znam ni tebe ni tvoju situaciju – opkladio bih se da ćeš je preboleti, savladati, provući se. I dobio bih opkladu.” Pol Kvinet, “Konačna odluka”

Tribina se organizuje u saradnji sa Beogradskim telefonskim savetovalištem za osobe u suicidnoj krizi.
www.kriznicentar.com


 

Komentari