Tribina: Povratak u Tvin Piks

Tribina društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“
Učestvuju: Bojan Marković, Vesna Stojković, Miloš Cvetković, i drugi!

Još od prvih epizoda 1990. u SAD, i kod nas nešto kasnije u noćnom programnu Boja noći, bilo je jasno da Tvin Piks nije poput ostalih serija.

Sama postavka potpuno prati formulu tadašnje TV serije — agent FBI Dejl Kuper (Kajl Maklaklan) dolazi u mirni gradić Tvin Piks radi istrage nasilne smrti popularne srednjoškolke Lore Palmer (Šeril Li) — da bi formula potom bila razorena. Zločin uzburkava naizgled idiličnu zajednicu, i dovodi do niza šokantnih otkrića i neverovatnih situacija, sve u vrlo napetoj i nadrealnoj atmosferi sa nagoveštajima prisustva natprirodnih sila.

Frostov i Linčov scenario, muzika Anđela Bandalamentija i Linča, i Linčova prepoznatljiva atmosfera, humor i vizuelni pečat (što uključuje i njegove omiljene glumce) izdvojili su seriju od svega što je u tom trenutku postojalo. Pad kvaliteta u drugoj sezoni, i čudnovati film koji je usledio su uskoro okončali stvar… do pre neku godinu, kada je Linč najavio povratak u Tvin Piks. Ni to nije prošlo bez drame i peripetija, ali nova sezona je snimljena i evo je pred nama. Šta nas čeka?

Komentari