Tribina “Postoje li danas filmski idoli?”

Tribina “Postoje li danas filmski idoli?”, biće održana u okviru pratećeg programa Festivala Muzičkog Filma “PARALELNE VIZIJE”.
Učestvuju: dr Ivana Stepanović Ilić (psiholog), Gordan Kičić (glumac), Danilo Bećković (reditelj) i Dragan Ambrozić (programski urednik DOB-a). Moderator: Valentina Macura (Paralel festival).

Tribinu zajednički organizuju Paralel-Beogradski Festival Subkulture, Institut za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Dom omladine Beograda.

Razgovaraće se na temu ko su danas filmski idoli, kao i ko su danas u Srbiji, idoli mladih, a prema podacima istraživanja, sprovedenog u okviru aktivnosti Instituta za psihologiju. Publika je pozvana da se uključi u razgovor.

“Institut za psihologiju je tokom prošle godine sproveo istraživanje o načinu provođenja i navikama mladih tokom slobodnog vremena, u okviru koga su ispitivani njihovi uzori i idoli. Rezultati pokazuju da najbronjiju kategoriju idola mladih čine osobe iz domena šou biznisa (pevači, glumci, voditelji, jutjuberi i blogeri). Na tribini koja se bavi glumcima kao potencijalniim idolima mladih govorićemo o tome: koliko su glumci popularni, koji glumci su popularni,  mogu li se uočiti neke pravilnosti u izborima mladih, da li mladi više pominju domaće ili strane glumce, ima li razlika u preferencijama devojaka i mladića, kao i koji su dominantni razlozi zbog kojih se mladi glumcima dive. Diskutovaćemo i o tome da li je moguće govoriti o vrednosnom sistemu koji stoji iza izbora glumaca koje su mladi naveli kao osobe iz javnog života na koje se ugledaju.”

dr Ivana Stepanović Ilić

 

Komentari