Tribina: KRATKE PRIČE NA DUGE STAZE

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“

Gost: Radmilo Anđelković, autor. Moderator: Miljan Tanić
Četvrti maj svet slavi kao dan „Zvezdanih ratova“; mi smo se time dosta bavili nedavno, pa sad nudimo nešto drugačije: novu knjigu doajena srpske fantastike Radmila Anđelkovića „KRATKE PRIČE i Akvarijum za zlatnog karaša“.

Radmilo Anđelković je jedan od najobjavljivanijih naših pisaca SF-a, sa osam izvrsnih knjiga fantastike i bar četrdesetak dužih i kraćih priča razasutih po domaćoj i stranoj periodici. Nosilac je priznanja Društva „Lazar Komarčić“ za životno delo i doprinos srpskoj fantastici, kao piscu, uredniku i edukatoru u književnim radionicama od osnivanja Društva 1981. pa do danas.

„KRATKE PRIČE i Akvarijum za zlatnog karaša“ su svojevrsno putovanje kroz dugu spisateljsku karijeru autora, jer knjiga sadrži izabrane kratke priče iz celokupnog perioda njegovog književnog rada. Namera je višestruka — da se na jednom mestu dobije pregled razvoja i interesovanja jednog pisca; da knjigu mogu čitati i novi čitaoci koji ne moraju biti poznavaoci i ljubitelji žanra; da oni koji uče da pišu (fantastiku) imaju svojevrsnu čitanku sa primerima kratkih priča iz kojih mogu videti kako se mogu razrešiti neki uobičajeni problemi u pisanju.

Knjiga se nedavno pojavila kao druga u ediciji NOVOUM izdavačke kuće „Nova poetika – Argus Books & Magazines“.

Komentari