Tribina: “FALLOUT ili ŽIVAHNE POSLEDICE NUKLEARNE APOKALIPSE” Трибина: “FALLOUT или ЖИВАХНЕ ПОСЛЕДИЦЕ НУКЛЕАРНЕ АПОКАЛИПСЕ”

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”
„Rat. Rat je uvek isti“, naučili smo još u introu prvog Fallouta 1997. godine. „Ratna oluja se vratila 2077. Za dva kratka sata veći deo planete je razvaljen u ugarke. Iz pepela nuklearnog uništenja neko novo društvo niče i bori se za opstanak.“

Iz neizvesnosti hladnog rata i grozničavih vizija budućnosti nakon nuklearne katastrofe nastao je svet FALLOUTa: RPG serijal kompjuterskih igara koji je pošteno zaslužio svetsku slavu svojom mešavinom naučne fantastike, vesterna, te široke nerdovske i pop kulture.

Povod za ovo okupljanje nije glorifikovanje igara (to smo već apsolvirali) već TV ekranizacija iz 2024. koju je Amazon Prime poverio Kilter Filmsu, kući koja je radila Westworld, te smo sigurni da su umeli sprženi pesak i lasere. Ali kakva je i čemu je ova serije? Koliko gađa poentu? Za šta sve krivimo Bethesda Studio, i da li ih treba spaliti ognjem nuklearnim? Ima toliko gorućih pitanja!

 

Moderator: Nemanja Paleksić

Komentari