Tribina: Egipat, dar Nila

Ciklus tribina: ARAPSKE DRŽAVE I NARODI
Organizacija: Dom omladine Beograda i Arapski kulturni centar

Učestvuju: Nj. E. Ambasador Arapske Republike Egipat u Beogradu gospodin Basel Salah i prof. dr Danijela Stefanović, katedra za Stari vek odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta UB. Moderira: Bojan Vićentić, Arapski kulturni centar

Rodivši se na obalama Nila, jedne od najvećih reka na svetu, Egipat je tokom nekoliko hiljada godina postojanja gradio jedinstvenu kulturu i civilizaciju, postavši predivan mozaik naroda, prirode, arhitekture i svega onoga što čini moderni Egipat. O ovoj veličanstvenoj zemlji govoriće naši gosti.

O CIKLUSU TRIBINA ARAPSKE DRŽAVE I NARODI

Da li znate kakve veze ima algebra sa arapskim jezikom i šta je to dimiskija? Odgovori na ova i mnoga druga pitanja o stvarima koje su nam poznate ali nismo sigurni odakle su i šta znače, kriju se u neizmernom kulturnom bogatstvu arapskog sveta. Kroz ciklus predavanja ARAPSKE DRŽAVE I NARODI upoznaćemo se sa nama geografski bliskim, šarolikim pejzažom arapskih naroda i zemalja. Saznaćemo do sada nepoznate činjenice o identitetu, duhovnosti i svakodnevnom životu Arapa. Diplomatski predstavnici arapskih zemalja i domaći istraživači predstaviće nam narode veličanstvene prošlosti i podjednako bogate i zanimljive savremenosti.

Komentari