TEHNOLOŠKI ŠOK

U okviru B-link – Beogradskog festivala novih komunikacija

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Od vajkada postoji večiti strah ljudske rase od nečeg novog, tehnologije. Sukob sa mašinama i šta će se desiti ako im podarite inteligenciju. Ili jednostavno sve što ima strujni kabl je potencijalna opasnost.

Ako neki od kućnih aparata ne pokuša da vas ubije, možda će samo izazvati požar i spaliti vas žive. A šta je sa robotima i kada odluče da više ne budu robovi? Da li je ovo stvarno paranoja ili su pojedini filmski autori videli ne tako svetlu i daleku budućnost? Pridružite nam se u istraživanu TEHNOLOŠKOG ŠOKA!

“ŠOK KORIDOR” – kultna emisija uređivačkog dvojca, Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević, svojevremeno emitovana na beogradskim TV stanicama, od 2008. godine redovan je programski sadržaj Doma omladine Beograda. Ciklus tribina “ŠOK UŽIVO//KORIDORI DOB-a” stekao je veliki broj poklonika, ne samo među filmofilima već i među stručnom javnošću. Bekvalac i Radivojević se bave graničnim i marginalizovanim filmskim žanrovima, ali takođe svojim jedinstvenim kritičarskim pristupom plediraju i za stvaranje nove estetike filma u Srbiji. Dva puta mesečno ovaj program se odvija uživo pred posetiocima Doma omladine, koji uz brojne filmske inserte imaju priliku da učestvuju u razgovoru i otvoreno polemišu sa autorima i njihovim gostom.

Komentari