Startit Meetup — kako izabrati firmu, uklapanje juniora i stock opcije zaposlenih

SEEICT u Domu omladine Beograda, pravi prvo ovogodišnje Startit okupljanje. Otkako su pre tri meseca pokrenuli Poslove, pričalo se sa mnogim tehnološkim kompanijama, zaposlenima u njima i onima koji traže posao.

Izazovi koji prožimaju ove procese su mnogobrojni, od toga kako izabrati firmu koja je najbolji fit za tebe i kako se na najbolji način predstaviti poslodavcu, pa do toga kako na najbolji način uklopiti novog, manje iskusnog člana tima u postojeći, koliko je bitno poklapanje kandidata sa postojećom kompanijskom kulturom, kako proceniti da li se uklapa u istu, uz još mnoge druge.

Odlučili smo zato da organizujemo prvi u nizu događaja na kome ćemo moći da zajedno razmenjujemo znanja i iskustva iz ove oblasti.

Dakle, ako radite u IT sektoru i želite da znate na koji način najbolje da razvijate svoju karijeru, ili karijere svojih kolega, ovo je događaj za vas. Evo i šta ćemo na njemu slušati.

Juniori i seniori

Po definiciji je potrebno dosta vremena i truda da bi se u postojeći tim koji ima određeni niz godina rada za pojasem uklopio mladji i manje iskusni član tima.

Milan Vukoje
je podelio sa nama svoja razmišljanja o tome kako se od početnika programer može razvijati u kvalitetnog profesionalca u vrlo popularnom članku od pre par nedelja.

Narednog petka će nam preneti i neka od iskustava u svom radu sa juniorima u njegovoj firmi, načinima na koje im je pomagao da se najbolje uklope u tim i projekte, i lekcijama koje je izvukao iz tog procesa. Pričaće nam i o tome na koji način kao junior možete najbolje izabrati firmu u kojoj ćete započeti razvoj karijere.
Stock opcije iz ugla firme i zaposlenih

U Srbiji nije mnogo rasprostranjena praksa davanja opcije udela vlasništva u firmi zaposlenima, za razliku od zrelijih ekosistema poput Silicijumske doline. Pored drugačijih odnosa ponude i potražnje, deo razloga je sigurno i slabo poznavanja samog koncepta i prednosti i mana.

O tome zašto zaposlenima daju stock opcije će nam pričati ekipa iz Seven Bridges Genomicsa, jedne od retkih srpskih firmi koja je implementirala ovaj sistem. Koja ideja stoji iza toga, šta dobija firma, šta zaposleni, i kako to oni sami doživljavaju su neka od pitanja na koje ćemo dobiti odgovore.

Pored toga će nam pričati i o svojoj kompanijskoj kulturi i načina na koju su je izgradili i kakve lekcije su skupili tokom evolucije procesa selekcije i intervjuisanja.
Globalni trendovi u zapošljavanju i građenju tima

Iako je situacija u svakoj zemlji specifična na svoj način, postoje globalni trednovi u oblasti ljudskih resursa koji su dosta relevantni (o nekima od njih pričaće i prethodno najavljeni govornici).

U podrobnijem osvrtu na svetske novine i prakse, pomoći će nam Humanity, koji je preko svog proizvoda posvećen upravo najboljim načinima za upravljanje timom. Deo tog svog znanja podeliće sa nama uz savete koji će pomoći kako onima koji planiraju da uskoro povećavaju svoje timove, tako i onima koji će uskoro menjati posao ili se boriti za bolju poziciju u postojećoj firmi.

Ulazak na Startit Meetupe je kao i uvek besplatan, ali je potrebno prethodno da prijavite svoj dolazak preko
http://startit.rs/startit-meetup-kako-izabrati-firmu-uklapanje-juniora-i-stock-opcije-zaposlenih/

Komentari