Psihoterapijske priče: (Iz) Lečenje

Ciklus tribina: MOJ PSIHOTERAPEUT

Govori: Bojana Obradović, psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom

Moderator: Uroš Pavlović, dipl. psiholog, psihoterapeut pod supervizijom, osnivač Asocijacije edukativnih praksi

Da li psiholog zna i analizira sve što mislimo? Psihoterapeut je neko ko je rešio sve svoje probleme? Da li ih je ikada i imao? Kako neko uopšte odluči da mu karijera bude briga o drugima? Da bi neko postao psihoterapeut, često je potrebno da pređe dug i trnovit put.

Kako izgleda taj put i sa čime se sve susrećemo i kako prevazilazimo prepreke, saznaćemo na tribini „Psihoterapijske priče – (Iz)Lečenje”. Kako se boriti da pomognemo drugima dok uporedo radimo na sebi kako bi razumeli čak i one sa kojima se ne slažemo? Često se nađemo u situacijama gde smo ogorčeni na druge ili se konstantno nalazimo u sukobu mišljenja čak i sa dragim osobama. Kako se sa ovim izazovima nose ljudi na koje se oslanjamo da nam pomognu da dođemo do rešenja u ovakvim situacijama? Koja to rešenja stručnjaci koriste kako bi se, uprkos svemu, borili za sve nas i naše mentalno zdravlje? Odgovore očekujte na ovoj tribini.

Bojana Obradović
Psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom. Osnovala je prvo besplatno online psihološko savetovalište Pričajmo o tome, zajedno sa kolegama i koleginicama. Projekat se bavi i psihoedukacijom građanstva iz oblasti mentalnog zdravlja. Proteklih 9 godina organizovala je brojne radionice i predavanja, kao i panel diskusije iz oblasti psihoterapije. Trenutno vodi ciklus radionica za pomagače, i radi na poboljšanju mentalnog zdravlja samih pomagača. Istovremeno, pored volonterskog angažovanja u okviru Pričajmo o tome, Bojana radi privatno sa klijentima 9 godina. Dugo je bila tim Savetovališta Entera, a od ove godine osnovala je svoj Centar za razvoj i edukaciju – Kintsugi. Osim psihoterapijskog rada, Bojana je volonterka i drugih organizacija i projekata, učesnica hakatona, i posvećena osvešćivanju šire javnosti o mentalnom zdravlju kroz digitalno kreiranje i psihoedukativno pisanje na Facebook i Instagram stranici projekta: Pričajmo o tome, i svojoj ličnoj: Psihoterapija, lični rast i razvoj. Kada govorimo o mentalnom zdravlju i pojedincu, Bojana se vodi integrativnim pristupom, terapijskim odnosom i posmatranjem pojedinca u svom mikro, ali i makro okruženju. Posvećena je edukaciji o traumi, ali i širenju svesti o međusobnom uticaju društva, kulture, sistema i pojedinca.

Komentari