Promocija romana “Kleos” Borisa Lučića

Književno veče posvećeno romanu Borisa Lučića „Kleos“, koji je objavila izdavačka kuća MediaSfera.

O knjizi će pored autora Borisa Lučića govoriti izdavač Gordana Jočić i književnica Tamara Lujak. Moderator je Milica Cincar-Popović, urednik izdanja.

Čovek plemena bez treptaja je bio spreman da svoj život prinese na žrtvu Majci Stvoriteljki, bez koje života ne bi ni bilo. Ali, da li je ona tražila žrtvu? Ili je svoju milost darovala i daruje upravo onima, i jedino onima, srčanima, koji žive ljubav? Boris Lučić u svom pseudoistorijskom trileru traži odgovor na ovo pitanje. I nalazi ga, na kraju, zajedno sa svojim poslednjim junakom.

U vešto konstruisanom romanu, prepliću se 3 priče iz 3 epohe i 3 različite borbe. Filmski slikovito, one usisavaju pažnju čitaoca, ne daju mu da ostavi knjigu, da bi mu pokazale kako je lik junaka, onaj kojim vaspitavamo decu i slavimo naciju, uvek podjednako i na isti način – što više junak, to manje čovek; što manje samilostan, to više žrtva.

Boris Lučić, rođen je 1974. godine u Beogradu, u građanskoj porodici, kao najmlađi od tri sina. Ljubav prema književnosti je osetio rano, uz roditelje intelektualce i uz veliku porodičnu biblioteku. Boris Lučić je u svojoj mladosti svesno odbacio nasilje kao sredstvo za rešavanje sporova. Danas je Boris Lučić građevinski inženjer, ali i master menadžmenta i finansija. Trenutno radi kao konsultant za menadžment u oblasti infrastrukture. Oženjen je i ima troje odrasle dece. Živi u malom mestu nedaleko od Londona, ali njegov dom je još uvek ona ista zemlja koju je morao da napusti 1992. Debitanstski roman Borisa Lučića je nastao kada je on shvatio da ima šta da kaže. On razmišlja da bi pisao, i piše kako bi učio o sebi i o svetu. Njegov roman postavlja pitanja, ali ne nudi sve odgovore. Lučić ostavlja prostor čitaocima da kreativno učestvuju u procesu stvaranja celokupne i potpune priče.

 

 

Komentari