Promocija monografije “SRCE KUCA TU JE” o beogradskom rok bendu Partibrejkers

Promocija će biti propraćena atraktivnim vizuelnim materijalom. Posetioci će biti u mogućnosti da knjigu “SRCE KUCA TU JE” kupe po promotivnoj ceni!

Monografiju uredio Flavio Rigonat
Govore: Zoran Kostić Cane i Nebojša Antonijević Anton
Moderator: Dragan Ambrozić

Posle knjige “Dečak iz vode” o lideru grupe EKV Milanu Mladenoviću (1958-1994), LOM je objavio i monografiju o Partibrejkersima na 166 strana sa ilustracijama. Izdavačka kuća LOM je monografiju prvi put predstavila   2010. godine na 55. Sajmu knjiga u Beogradu. U pitanju je drugo, prošireno, izdanje ove monografije, u kojem se nalaze i nove neobjavljene fotografije.

Iz recenzija:

“”Skoro tri decenije života Partibrejkersa su tri decenije naših života ovde, i ova knjiga je kao ogledalo Vremena u kome vidimo kako se Cane i Anton menjaju iz godine u godinu, zajedno sa nama. . .” (Flavio Rigonat)

“Teško bi bilo naći nekog na muzičkoj sceni ko je na svom početku tako mnogo obećavao, a onda, uprkos svemu, još više postigao. Prvi album Paribrejkersa i danas je jedan od najsnažnijih rok istupa u istoriji ove muzike kod nas. Kao jedna od par najuticajnijih jugoslovenskih ploča, svojim bazičnim rokenrol zvukom kombinovanim sa ovdašnjim uličnim slengom, direktno je odgovorna za pojavu gomile autentičnih rok bendova širom zemlje, od sredine osamdesetih pa sve do danas. Naravno, oni se nikad nisu odrekli svog puta niti njegove moralne poruke – Partibrejkersi su nastavili produbljujući isti zvuk sve do najnovijih vremena, ostajući često sami na poprištu.
Ne znam šta može više biti simbol otpadničkog rok stava, izgleda i zapitanosti od Canetovog nezaboravnog glasa i Antonove režeće gitare. Kao Rolling Stonesi i Led Zeppelin, i Partibrejkersi su stvorili svoju mitološku sliku, koja stiže pre njihove muzike, čineći ih poznatim i tamo gde se rokenrol ne sluša, dali su nam naš arhetip kako rokenrol jedino može da izgleda i zvuči. “(iz recenzije Dragana Ambrozića)

Komentari