Promocija knjige “Zelenbabini darovi”

Tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“

Predstavljamo knjigu za najmlađe ljubitelje fantastike, „Zelenbabine darove“ Ivane Nešić. Našeg junaka, debeljuškastog i povučenog Miku — Mika mnogo voli da čita — sudbina će baciti u magičnu avanturu, kao iz njegovih omiljenih knjiga. Na njemu je najednom teška spoznaja da je svet čudesniji i strašniji i opasniji i veći i lepši nego što je do tada slutio.

Zajedno sa maljutkom Zavišom (magičnim ali prgavim stvorom) on mora da spase svet maljutaka od propasti. Pomoć i spas traže od moćne Zelenbabe, koja za svoju pomoć traži od njih ispunjenje tri zadatka, svaki teži od prethodnog.

Inspiraciju za ovu priču Ivana je našla u sopstvenim doživljajima iz detinjstva, bogatoj etnomitološkoj tradiciji Srbije i Balkana, prirodi ali i pričama svojih najbližih. Najčešće ćete je naći kako piše za svoj kulinarski blog „Kulinarske čarolije Zlog praseta“, gde nas uči pripremanju slasnih đakonija.

Gosti: Ivana Nešić, autor;  Tihomir Čelanović, ilustrator;  Anđelka Ružić, urednik Kreativnog centra; mr Tijana Tropin, književni kritičar

Moderator: Žarko Milićević

Komentari