Promocija knjige “Umetnost putovanja II” Ivane Dukčević Промоција књиге “Уметност путовања II” Иване Дукчевић

Učestvuju: Imre Szabó, naš poznati foto-reporter, Milana Petrović, glavna urednica National Geographic Magazine Srbija, Gordana Jočić, glavna urednica MediaSfere i Ivana Dukčević, autorka.

Razgovor će voditi Aleksandra Petrović, novinarka „Politike“.

Književno veče posvećeno putopisima i pričama s putovanja Ivane Dukčević „Umetnost putovanja II“, objavljenih u izdanju MediaSfere.

Uz veliki broj slajdova – autorskih fotografija i zanimljive priče, putovaćemo najzanimljivijim delovima Maroka, Španije, Portugala, Grčke, Turske, Sirije i Libana. Ono što povezuje putovanja u svaki od ovih naizgled potpuno različitih delova sveta su: duboko ukorenjena tradicija, istorija koja seže do u daleku prošlost, karakteristike i zanimljivi običaji ljudi, i bajkoviti pejzaži koji svojom ponekad bezvremenom lepotom nalik scenografiji prate tekst.

 

Ivana Dukčević rođena je u Beogradu, gde je završila Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna. Ljubav prema fotografiji i umetničku crtu nasledila je od oca, koji je od njenog najranijeg detinjstva fotografisao i potom crno-bele fotografije pravio u kućnoj laboratoriji za izradu fotografija, dok je ljubav prema putovanjima nasledila od majke. Od ranog detinjstva, putovala je svetom sa roditeljima. Ivana je autorka preko stotinu putopisa za veliki broj štampanih i online magazina, i dvanaest knjiga u formi turističkih vodiča, čiji je autor teksta i fotografija. Autorka je prve knjige “Umetnost putovanja”, čiji je ova knjiga nastavak. Autor je internet stranice www.umetnostputovanja.rs. Radi kao profesor umetnosti i dizajna sa istorijom umetnosti, u dve britanske internacionalne srednje škole u Beogradu, gde predaje na engleskom jeziku.

Komentari