Promocija knjige “Smrtni ishod atletskih povreda” Milice Vučković

U sredu 8. decembra sa početkom u 20 časova u sali Amerikana Doma omladine biće održana promocija hit knjige “Smrtni ishod atletskih povreda” Milice Vučković.

 

Na promociji romana, koji je za samo 4 meseca doživeo čak 6 izdanja (12.000 štampanih primeraka), osim autorke govoriće i: Biljana Srbljanović, Božo Koprivica i Nikola Zavišić.

Razgovor će voditi Andrea Jovanović.

Roman “Smrtni ishod atletskih povreda” je snažna, iskrena, poetična, ali nikako i patetična knjiga koja rasvetljava kompleksne sisteme manipulacije i njihovu suptilnost. Milica Vučković svoju junakinju potpuno degradira i ogoljava patrijarhalne obrasce u kojima su žene naučene da ćute i trpe i veruju da ljubav treba i mora da boli.

Roman je osim ogromne čitanosti podigao i veliku prašinu u javnosti aktuelizujući teme koje se kod nas često guraju “pod tepih”, a fama je dodatno pojačana gostovanjem autorke u popularnoj emisiji “Utisak nedelje” nakon koje je nastala ozbiljna rasprava o ulozi umetnika u društvu i tome koliko su nove generacije (a)politične i zašto.

Broj posetilaca je ograničen na 120, obavezno je poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Komentari