Promocija knjige “Priče u kojima ćeš pronaći ono što nisi ni znao da si zaboravio” Milana Dulin Bovana

Organizacija: Društvo umetnika “Svetionik”
Priče iz ove knjige predstavljaju poetično svedočanstvo kao živo drevno pripovedanje kraj ognjišta u Hercegovini.

Rečima pisca Ognjena Avlijaša, koji je napisao prolog ove knjige – više niko ne kazuje. Lakše im je da pričaju. I ne samo lakše, već i lasnije. Niko ozbiljan više ne vjeruje u priče jer su sve priče ispričane. A kazivanja nisu. Jer kad kazuješ, k’o što ovaj naš zatočenik kazivanja, što je ovo napisao kazuje, vazda dodaš nešto svoje, lično, pa to kazivanje nikad ne bude onako kako su njemu kazivali.

Sa blagoslovom paroha mostarskog, Protojereja stavrofora Gospodina Radivoja Krulja prihod od prodaje knjige namenjen je obnovi Hrama Presvete Trojice u Mostaru.

Ilustracije u knjizi izradio je akademski slikar i ilustrator Marko Šaran. Prvo izdanje knjige objavljeno je krajem prošle godine, a drugo prošireno izdanje biće premijerno predstavljeno u Beogradu i tom prilikom autor će potpisivati primerke.

Knjiga je izuzetno primljena kod čitalaca, a posećenost na dosadašnjim predstavljanjima u Mostaru, Nevesinju, Bileći, Gacku i u Trebinju tome svedoči. Po starinstvu i domaćinskoj časti, na aprilskoj večeri u Domu omladine počasni organizator je Udruženje Nevesinjaca u Beogradu.

Komentari