Promocija knjige Miška Plavog “PLANETA JAPAN” + CD “LIVE IN JAPAN”

Izdavač: ADMIRAL BOOKS
Na promociji će, pored Miška Plavog, govoriti I predstavnici Admiral Books-a i Doma omladine Beograda.

Posle uspešnog početka saradnje sa novim, maestralnim triom u kome su Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić Džoni, kog smo prvi put videli nedavno upravo u Domu omladine – pred publikom je još jedno veliko kreativno iznenađenje Miška Plavog!

Miško Plavi pojavio se na muzičkoj sceni početkom osamdesetih godina prošlog veka, kao jedan od autora iz generacije “novog talasa”. Svirajući električnu gitaru, klavijature i bas, sa grupama “D Boys”, “Piloti” i “EKV”, ostvario je uspešnu karijeru pop i rok muzičara. Od 2000. godine komponovao je muziku za tri filma Jean Marc Barr-a, koju je za svetsko tržište objavio “Virgin Records”; 2004. radi muziku za film “Sivi kamion crvene boje”, Srđana Koljevića, a 2007. za film “Uvođenje u posao”, Vladimira Momčiloviča.        

Poslednjih godina ostvario je uspešnu karijeru u Japanu, gde je održao više od 150 koncerata na najelitnijm mestima za jazz i world muziku. Godine 2008. za japansko tržište objavio je CD “Superbest of Miško Plavi”, kao i CD “Istok ljubi zapad” za PGP-RTS, dok je poslednji album – sniman upravo na brojnim koncertima u Japanu, te nosi naziv “Live in Japan” – moguće nabaviti samo u sklopu knjige “Planeta Japan” koja je upravo izašla u izdanju Admiral Books-a.

Knjiga “Planeta Japan” u kojoj se po prvi put oprobao i kao spisatelj, u stvari je putopis sa primesama autobiografskog romana. U njemu je na jedan ležeran i duhovit način, služeći se prepoznatljivim žargonom, opisao iskustva koja je stekao tokom desetogodišnjeg povremenog boravka u Japanu, kao ljude i običaje koje je tamo upoznao, koncerte koje je održao, kao i gradove u kojima je boravio.

Komentari