Promocija 165. broja časopisa KULTURA: “Strip i identitet”

Na promociji govore: dr Vladislava Gordić Petković (gl. urednica), Zoran Stefanović (urednik temata), dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, prof. dr Irina Antanasijević, autorka teksta „Serjoža i Ninočka u Kraljevini Jugoslaviji“ i doc. dr Vladimir Kolarić.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka objavio je krajem 2019. godine 165. broj “Kulture” pod nazivom “Strip i identitet”. U pitanju je međunarodni temat od 20 tekstova Strip i identitet, a autori su relevantni stručnjaci, neki od ključnih umova svetske stripske misli koji su napisali izvorni rad upravo za ovu priliku.

 

Časopis “Kultura” je interdisciplinarni naučni časopis za teoriju i sociologiju kulture i kulturnu politiku, čiji je predmet kultura u opštem smislu reči. Pokrenut je 1968. godine od strane Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka koji ga do danas tromesečno objavljuje, a njegovo štampanje od 2001. godine omogućava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Odlukom nadležnih službi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, “Kulturi” je dodeljena kategorija časopisa od nacionalnog značaja (M51).

Pored poštovanja naučnih pravila i standarda objavljivanja naučnih tekstova, “Kulturu” odlikuje radoznalost i svežina avangardnog časopisa koji obrađuje večite i aktuelne teme.

 

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari