Predavanje: POLJOPRIVREDA I KLIMATSKE PROMENE

Gost: Prof. dr Dušan Kovačević, Poljoprivredni fakultet, Zemun. Moderator:  Snežana Ognjenović,  dugogodišnji promoter organske poljoprivrede, instruktor organskog baštovanstva i autor velikog broja knjiga iz ove oblasti.

Organizacija: Dom omladine Beograda  u saradnji sa Centrom za promociju i edukaciju “Organska bašta”
 

Svedoci smo proteklih decenija, a poslednjih nekoliko godina pogotovo, promena klime koje na globalnom nivou pogađaju biljni i životinjski svet i naš opstanak na planeti. Organska poljoprivreda može značajno da doprinese smanjenju emisije štetnih gasova u atmosferi i smanjenju upotrebe neobnovljivih izvora energije čime ćemo obezbedini zdrastveno bezbednu hranu i zdravu životnu sredinu. Na pitanje kakva je budućnost proizvodnje hrane odrogovoriće naš gost, dr Dušan Kovačević, profesor  Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Dom omladine Beograda, u saradnji sa Centrom za promociju i edukaciju “Organska bašta” predstavlja serijal predavanja i tribina koje za cilj imaju upoznavanje šire javnosti, naročito potrošača, sa standardima u proizvodnji i preradi hrane, održivom, organskom poljoprivredom i mnogim drugim, srodnim, temama.

Komentari