Predavanje: LIDERSTVO – UMETNOST, VEŠTINA I MUDROST ŽIVLJENJA

Ili kako uskladiti lični i profesionalni život
Organizacija: UEPS Udruženje za tržišne komunikacije Srbije i Dom omladine Beograda. Predavači: dr Snežana Mijalković, psihijatar i psihoterapeut,  trener i sertifikovani profesionalni kouč, magistar medicinskih nauka iz oblasti psihoterapije i Tatjana Jevđović, holistički terapeut, instruktor za SPA&wellness terapeute, osnivač i vlasnik Beauty Imagini Centra.

Njihovi gosti:

 

Jasmina Stojanović, glavna i odgovorna urednica Sensa magazina

Marija Božić, *Joga za osvešćivanje i uklanjanje blokada u telu* (instruktor joge, osnivač Centra ‘Amrita’)

Branko Gašić, *Terapija plesom za sklad, oslobađanje blokada u telu i samopouzdanje* (instruktor afro i kubanskih plesova, osnivač Grupe Afro-latino i Studija ‘Bloom design‘)

Aleksandar Radojičić, *Drum circle – udarački krug, ritam bubnjeva za slobodu pokreta i svesti* (perkusionista, član grupe ‘Amaro Del’, ‘Ethno fuel‘, bend za decu ‘Lilihip Lilihop’)

Sanda Balaban, glumica i muzičar, član benda za decu ‘Lilihip Lilihop’

 

O predavanju:

Svakodnevni stil života nameće mnogo porodičnih i poslovnih obaveza, a kao posledica toga javlja se povećan nivo stresa i preosetljivost. Ukoliko uticaj stresa predugo traje dolazi do konstantne napetosti, nervoze i promena koje se mogu negativno odraziti na zdravlje i produktivnost na radnom mestu.

– Da li razumemo signale koje nam šalje naše fizičko telo?

– Uživanje u ličnom i profesionalnom životu

– Umetnost, veština i mudrost življenja

– Lider je plesač…

– Komunikacija: izvor razumevanja ili nerazumevanja

– Moj izazov: Ja sam LIDER.

Odgovor na ove životne izazove dobićemo kroz zvuk (drum circle), pokret (afro i kubanski ritam, joga, thai chi chi gong), verbalnu komunikaciju (‘Umetnost, veština i mudrost življenja’) i neverbalnu komunikaciju (‘Umetnost ravnoteže’)…

 

O predavačima:
dr Snežana Mijalković, mr sci. med. – psihijatar, psihoterapeut i sertifikovani profesionalni kouč (Erickson College International, Kanada).

 Ima zvanje magistra medicinskih nauka iz oblasti psihoterapije. Nosilac je Nacionalnog sertifikata za psihoterapiju i Evropskog sertifikata za psihoterapiju.

 Od 1997. do 2010. godine je radila u Novom Zelandu kao psihijatar i psihoterapeut. Član je tima Asocijacije sistemskih terapeuta, Beograd, koja organizuje trening program iz oblasti sistemske porodične psihoterapije. Jedan je od osnivača i član specijalističkog multidisciplinarnog tima Savetovališta za psiho-onkologiju, Beograd.

Učestvuje u izvodjenju edukacija iz oblasti psiho-onkologije. Bavi se koučingom. Učestvuje u realizaciji korporativnih treninga. Jedan je od trenera u kompaniji Skills, Beograd. Nacionalno i internacionalno vodi radionice posvećene uspesnom nošenju sa životnim izazovima i promenama, rezilijentnosti, maksimalizaciji ličnih potencijala i unapredjenju kvaliteta partnerskih relacija, porodičnog i profesionalnog života.

Član je Evropske asocijacije za psihoterapiju, Novozelandske asocijacije za porodičnu terapiju, Evropske asocijacije za porodičnu terapiju i Evropske asocijacije za ginekološku onkologiju. Od 2009. do 2010. godine je bila član Borda direktora Internacionalne asocijacije za porodičnu terapiju. Živi na relaciji Beograd – Auckland (Novi Zeland).

Tatjana Jevđović – instruktor za SPA i wellness terapeute koja je studije germanistike na Filološkom fakultetu zamenila učenjem holističkih nauka. Boravak u Italiji 2000.god. u Školi Bioesenthia na programu obuke intolerancije u ishrani, dorn i kraniosakralnim terapeutskim metodama omogućio je upoznavanje sa svetskim autoritetima iz oblasti holističkih metoda. Obzirom da pre 15 godina, zvanične institucije u našoj zemlji nisu bile otvorene ka holističkim  naukama, posle inicijacije u reiki, narednih šest godina je posvetila sticanju znanja iz oblasti Ayurvede, healinga, aroma i hromoterapije, što joj je u Italiji 2006.godine omogućilo sticanje zvanja instruktora za SPA&wellness terapeute. Iste godine, izdvaja se iz suvlasničke kompanije No limit Beauty i samostalno osniva Beauty Imagini d.o.o, kompaniju specijalizovanu za pružanje usluga u oblasti beauty, SPA i wellness programa, antistres i programa detoksikacije, kao i pojedinačne holističke programe posebno kreirane za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti. Zahvaljujući ovakvom pristupu osmislila je programe koji uključuju određene tehnike masaže, sistem vežbi, ishrane i tematskih predavanja koja su deo holističkih preventivnih programa usmerenih ka različitim ciljnim grupama (u kompanijama gde postoji potreba da se poboljšaju međuljudski odnosi i poveća  produktivnosti kroz motivacione treninge, tim billding, u porodičnim odnosima, rešavanju partnerskih odnosa, poboljšanja koncentracije učenika i studenata…). Zato je često pozivana kao predavač o holističkom pristupu zdravlju, menadžerskoj bolesti i antistres programima (UEPS, Skills, korporativni sektor…). Takođe je ispred Udruženja poslovnih žena Srbije, čiji je član od 2009.godine održala radionice na FREJA forumu – 2011.god. u Tirani (Albanija) i 2012.god. u Istanbulu (Turska), sa temom: Holistički pristup zdravlju – jače veze među ljudima. Predan rad  posvećen čoveku i njegovom dobru, 2013.godine doneo joj je Cvet Uspeha za Ženu Zmaja i Specijalnu nagradu za unapređenje kvaliteta života koju dodeljuje Specijalni žiri na predlog Udruženja poslovnih žena Srbije. 2015.godine zbog posebnog isticanja u kvalitetu svog profesionalnog i ličnog života, učestvovala je u snimanju dokumentarnog filma u realizaciji Sissel-a sa temom Liedership koji će biti uključen u obrazovanje u osnovninm, srednjim i visokim školama.

Kompanija Beauty Imagini se takođe bavi obrazovanjem SPA i wellness terapeuta i konsultativnim radom u organizaciji SPA, wellness i beauty programa po metodologiji Beauty Imagini, odobrene od strane Italijanske privredne komore u Srbiji i inostranstvu. Sertifikate Metodologije Beauty Imagini stekli su i terapeuti Instituta za rehabilitaciju – Beograd, Nova Medika – Leskovac, Mona – Zlatibor, Selma – Novi Pazar, Relax – Novi Sad, Beauty Balans – Wien, Austria, Pura Vida Day SPA Porto Montenegro – Tivat, MNE, Iberostar – Bečići, MNE….

U svom radu uvek ističe važnost saradnje sa kolegama iz zemlje i inostranstva (Italija, Norveška, Švedska, Holandija, Rusija, Austrija, Engleska, Grčka) koji se bave klasičnim i holističkim pristupom zdravlju, wellness i SPA programima i sa kojima često organizuje edukativne seminare, holističke vikende i sedmodnevne programe u zemlji i inostranstvu. Autor je izuzetno uspešnog programa ličnog razvoja Umetnost ravnoteže koji se u kontinuitetu  odvija poslednje tri godine. O njegovoj uspešnosti govori i da je 2014. godine četvorodnevni program na Ohridu bio podržan od strane Evropske mreže preduzetništva. Inicirala je i učestvovala u osnivanju Udruženja *Kamičak* koje organizuje besplatna predavanja uglednih stručnjaka iz oblasti prirodnih i društvenih nauka u Centru Beauty Imagini i humanitarnog je karaktera sa misijom podizanja svesti o potrebi očuvanja zdravlja i prevenciji bolesti, kao i razvijanja osećaja za potrebe i pomoć drugim ljudima.

Komentari