Predavanje: Doziranje opterećenja u treningu sportista i rekreativaca, sa posebnim osvrtom na trening za polumaraton i maraton

Predavanja i stručne tribine povodom 28. Beogradskog maratona, u organizaciji Fakulteta za sport Univerziteta “Union-Nikola Tesla“ u Beogradu, Trkačko-rekreativnog kluba “Beogradski maraton” i Doma omladine Beograda.

Predavač: prof. dr Franja Fratrić, Fakultet za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu

EDUKATIVNI PROGRAM PRIPREMA TRKAČKO-REKREATIVNOG KLUBA “BEOGRADSKI MARATON” ZA UČEŠĆE U  TRKAMA NA 28. BEOGRADSKOM SWIS GAS MARATONU

 

U sklopu ostvarivanja svoje misije pružanja besplatne stručne pomoći zainteresovanim građanima za  učešće u  trkama na 28. Beogradskom Swis Gas maratonu (Trka zadovoljstva na 5 km, Polumaraton-21, 1 km i maraton-42 km), Trkačko-rekreativni klub “Beogradski maraton” je u saradnji sa Domom omladine Beograd za mart i april mesec pripremio program zanimljivih i korisnih edukativnih sadržaja iz oblasti trčanja.

Kroz predavanja, otvorene tribine i edukativne klinike, koje će sprovoditi kompetentni profesori i stručnjaci sa  Fakulteta za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ u Beogradu, iz Udruženja za medicinu sporta Srbije i drugih referentnih obrazovno-naučnih ustanova i sportskih organizacija, budući učesnici ovogodišnjeg Beogradskog maratona  moći će da prošire postojeća i steknu nova saznanja o proveri i praćenju zdravstvenog stanja, ishrani, planiranju i sprovođenju treninga, tehnici i taktici trčanja, izboru opreme za trčanje, oporavak posle treninga i trke i dr.

Pored toga, biće u prilici da kroz otvoreni razgovor sa poznatim domaćim i stranim nekadašnjim i sadašnjim trkačima razmene iskustva i dobiju praktične savete o sprovođenju završnih priprema za trku i kako da izaberu odgovarajući tempo trčanja na samoj trci.

Komentari