Panel diskusija: GDE SMO KRENULI, DOKLE SMO STIGLI, KUDA IDEMO U BORBI PROTIV TRGOVINE LjUDIMA

Organizacija: ASTRA – Anti trafficking action i Dom omladine Beograda. Učesnici: Gordana Jekić Bradajić, zamenica apelacionog tužioca u Beogradu; Biljana Slavković, psihoterapeutkinja; Jelena Hrnjak, predstavnica NVO Atina; Ivana Radović, predstavnica ASTRE. Moderatorka: Katarina Ivanović, koordinatorka za odnose s javnošću NVO ASTRA i i predstavnik/ca Ministarstava unutrašnjih poslova.

ASTRA će u ponedeljak, 19. oktobra, sa početkom u 12 časova, u Domu omladine (Klub DOB) organizovati panel diskusiju „Gde smo krenuli, dokle smo stigli, kuda idemo u borbi protiv trgovine ljudima“ i na taj način obeležiti Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Pozivamo Vas da prisustvujete i doprinesete kreiranju konstruktivnih predloga za unapređenje položaja žrtava trgovine ljudima u Srbiji, kao i da čujete informativan i zanimljiv razgovor među učesnicima.

Panel diskusija je zamišljena kao kritički osvrt na trenutnu anti-trafiking situaciju u zemlji i ocenu postignutih rezultata u odnosu na planirane aktivnosti. Neka od pitanja koja će se pokrenuti jesu: dokle se stiglo u borbi protiv trgovine ljudima; na kom je mestu trgovina ljudima među državnim prioritetima; koja pitanja su alarmantna u borbi protiv trgovine ljudima; šta je potrebno poboljšati u saradnji države i nevladinog sektora kako bi se došlo do boljih rezultata; kao i ukratko o uticaju izbegličke krize na kreiranje i prilagođavanje anti-trafiking politika.

Komentari