Okrugli sto: Investicione i poslovne mogućnosti za poslovanje u Republici Srbiji

Od učesnika ovog programa se očekuje otvorena diskusija, koja će obuhvatiti iskustava između privrednika iz dijaspore i domaćih sagovornika. Sagovornici iz dijaspore će predstaviti svoj rad, svoja iskustva i eventualne nedoumice. Domaći sagovornici će ukazati na svoje napore koje su uložili ili planiraju da ulože u unapređenje privredne sredine u Srbiji.

Ukrštanjem ovih stavova i iskustava se očekuje izražavanje potrebne podrške domaćih institucija u pravcu usmerene podrške fizičkim i privrednim licima iz dijaspore.

Očekuju se obraćanja predstavnika gradske Opštine Stari grad, predstavnika Kabineta ministra zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera iz oblasti odnosa sa dijasporom, predstavnika Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, predstavnika Privredne komore Srbije, predstavnika Komisije za hartije od vrednosti, predstavnika Fonda dijaspore za Maticu iz Beograda, predstavnika Udruženja srpskih privrednika Italije (USPI), predstavnika Udruženja srpskih privrednika Švajcarske (USPS), kao i predstavnika EDUCA MONDO d.o.o..

Organizatori: Gradska Opština Stari Grad, Udruženje za međunarodnu saradnju i slogu među narodima PRO CONCORDATIA POPULORUM, u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Pokrovitelj manifestacije: KABINET MINISTRA ZADUŽENOG ZA KOORDINACIJU AKTIVNOSTI I MERA IZ OBLASTI ODNOSA SA DIJASPOROM

Komentari