iOS Startit meetup

U četvrtak, 9. aprila od 18h u Domu omladine Beograda organizujemo još jedan Startit Meetup, ovog puta na temu razvoja aplikacije za iOS.

 

Obrađivaćemo teme manjka developera za ovu platformu i učenja i podučavanja razvoja za iOS, razlika između Jave i Objective C-a i stvari na koje bi developeri koji se prebacuju na drugu tehnologiju trebali obratiti pažnju, te iskustava i lekcija iz prodaje aplikacija na App Storeu.

Kako prodavati aplikacije na Storeu

Na skupu će se dakle pričti o tome kako samostalno praviti aplikacije namenjene prodaji na App Storeu, gde će nam svoje iskustvo preneti Aleksandar Vacić, koji je jedan od najiskusnijih srpskih developera iOS aplikacija, gde je do sada plasirao više od 80 proizvoda i izvukao kamaru vrednih iskustva i lekcija.

Dakle — ukoliko razmišljate da u nekom trenutku osmislite i objavite svoju aplikaciju na App Storeu ne smete propustiti ovu prezentaciju.

 

Kako učiti i podučavati developere za iOS

Kako je na srpskom tržištu ogromna potražnja za relativno malim brojem iOS devova, pitanje edukacije je i sve aktuelnije. O ovome će nam pričati Mlađan Antić, koji je svoje bogato iskustvo u izradi aplikacija za Apple uređaje prenosio svojim kolegama ali i polaznicima prve iOS Akademije.

Mlađan je prihvatio vrlo izazovan zadatak da od 15 developera sa prethodnim iskustvom u PHPu, Javi i drugim jezicima napravi iOS developere koji će uz ObjectiveC i Xcode praviti smislene proizvode za iPhone i iPad i od skoro i Apple Watch. I to sve uz ful tajm posao.

Iz ovog predavanja ćete između ostalog čuti šta su najčešće “zamke” u podučavanju Objective-C-a i Xcode-a programerima koji nemaju prethodnog iskustva sa ovim alatima, na koje načine ih najbolje možete zaobići, koje trikove i oprobane tehnike možete primeniti.

ObjectiveC (za Java developere)

Nemanja Maksimović ima 8 godina iskustva u programiranju, pre svega se bavi Javom, a uposlednje vreme se bavi se razvojem mobilnih aplikacija za iOS i Android platformu.

U svojom predavanju će predstaviti ObjectiveC upravo iz vizure Java programera, i komparativnim pristupom će približiti ove tehnologije onima koji znaju jednu od njih a želeli bi da se bave i drugom. Ako se, recimo, bavite razvojem Android aplikacija i želeli biste da se oprobate i sa razvojem iOS proizvoda — ova prezentacija je za vas.

Piće i druženje

Pošto je ovo prvo naše okupljanje iOS zajednice na jednom mestu organizovaćemo i piće i razgovore u neformalnoj atmosferi nakon samog događaja (oko 19:30).

Prijavite se za prisustvo na (besplatnom) događaju http://startit.rs/ios-startit-meetup-u-beogradu-kako-prodavati-svoje-aplikacije-te-uciti-i-poducavati-razvoj-za-apple-uredaje/

Komentari