“GUILT” ŠOK – ŠOK KRIVICE

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Došlo je vreme da se na Tribinama pozabavimo jednom od fundametalnih tema vezanim za šok film. „Guilt“, užas krivice i griža savesti je jedna od osnova za stvaranje seriskih ubica na platnu. Nas ne zanima koliko krivica može da promeni čoveka na dobro, već koliko je čovek spreman da se reši iste ili da je prebacuje na drugoga i šta sve može da nastane.

 

Dokle su spremni da idu i da li je ubistvo ili osveta prihvatljiva stvar u njihovom svetu. Pridružite nam se u istraživanju “GUILT” ŠOKA – ŠOKA KRIVICE!

 

“ŠOK KORIDOR” – kultna emisija uređivačkog dvojca, Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević, svojevremeno emitovana na beogradskim TV stanicama, od 2008. godine redovan je programski sadržaj Doma omladine Beograda. Ciklus tribina “ŠOK UŽIVO//KORIDORI DOB-a” stekao je veliki broj poklonika, ne samo među filmofilima već i među stručnom javnošću. Bekvalac i Radivojević se bave graničnim i marginalizovanim filmskim žanrovima, ali takođe svojim jedinstvenim kritičarskim pristupom plediraju i za stvaranje nove estetike filma u Srbiji. Jednom mesečno ovaj program se odvija uživo pred posetiocima Doma omladine, koji uz brojne filmske inserte imaju priliku da učestvuju u razgovoru i otvoreno polemišu sa autorima i njihovim gostom.

Komentari