Filmska tribina: “Opsednutost, duhovi”

Predavač: Milan Todorović, reditelj

Duhovi su najčešće vezani za uklete kuće. Paranormalna strava kojom duhovi proganjaju svet živih najupečatljivije prizore imala je u filmovima Poltergejst, Ukleta kuća, Magla, Amitivilski horor, Duhovi u nama, Šesto čulo, Kristina i mnogim drugim, a često je vezana i za opsednutost, kao što je slučaj u filmu Isijavanje

Opsednutost u filmovima povezana je često sa demonima, kao u filmovima Isterivač đavola, Predskazanje, mada su značajni filmovi horor žanra imali različite vrste opsednutosti. Ističu se se i Deca kukuruza, Dečja igra, Zli mrtvaci, Stvor, Selo prokletih, Napadač i mnogim drugim.

 

Milan Todorović je filmski reditelj i producent. Od 2005. godine je na čelu producentske kuće Talking Wolf  Productions. 2009. godine je osmislio, producirao i zajedno sa Milanom Konjevićem i režirao dugometražni horor film Zona mrtvih, u kojem je glavnu ulogu igrao američki glumac Ken Fori. Za ovaj film je bio nagrađen kao najbolji producent godine od strane Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Komentari