DRUGI DEO EDUKATIVNOG PROGRAMA PRIPREMA ZA 28. BEOGRADSKI MARATON

Drugi deo edukativnog programa priprema za 28. Beogradski SvisGas maraton realizovaće se u periodu od 7. do 17. aprila, u formi otvorenih stručnih tribina, klinika i konsultacija sa iskusnim trkačima, na kojima će budući učesnici Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona moći da dobiju korisne savete na planu ishrane, kontrole i održavanja zdravstvenog stanja uoči, za vreme i posle trke, psihološke pripreme za trku i izbora odgovarajuće taktike trčanja.

Kroz otvoren razgovor i razmenu iskustava sa aktivnim iskusnim trkačima, budući učesnici Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona moći će da dobiju korisne savete iz planiranja završnih priprema za trku, izbora i kontrole odgovarajućeg tempa i taktike trke.

U radu Tribine učestvuju  maratonci veterani dr Dušan Nikoliš, Nedeljko Todorović, Srećko Mićić i Edo Janić, kao i Marijana Čegar i Ivan Miškeljin – državni prvaci u maratonu i Ognjen Stojanović, višestruki državni i balkanski prvak u triatlonu, koji se i sami pripremaju za ovogodišnje trke na Beogradskom  maratonu.

U toku Tribine održaće se i demonstracija korišćenja sportskih satova u funkciji kontrole zdravstvenog stanja i tempa u toku trke.

Moderator: prof. dr Branko Bošković, Fakultet za sport Univerziteta “Union-Nikola Tesla”, Beograd

Komentari