DISKUSIONI FORUM: SVET NAKON KRIZE – SRBIJA IZMEĐU DVA POLITIČKA POLA

Učestvuju: Kristina Just – Drugi sekretar odeljenja za kulturu ambasade Mađarske, mr Vladimir Kršljanin – diplomata, mr Ilija Životić – narodni poslanik i dr Ratomir Antonović – predavač na Fakultetu za pravo, bezbednost i menadžment “Konstantin Veliki”.

Organizacija: Dom omladine Beograda i Centar za istraživanje religije i politike

 

 

Diskusijom pod nazivom “SVET NAKON KRIZE – SRBIJA IZMEĐU DVA POLITIČKA POLA” želimo da putem otvorenog dijaloga predstavimo socijalnu, političku i kulturnu perspektivu Srbije u okvirima dominantnih politika Istoka, predvođenih Rusijom i Kinom, i Zapada na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama Evropske unije.

U vremenu pojačanih političkih antagonizama između dva politička pola, pandemije virusa, obnavljanjem dijaloga sa prištinskom administracijom kontinuiranu nestabilnost na Bliskom Istoku i tinjajuću migransku krizu, da pomenemo samo najmarkantnije probleme, postavlja se pitanje: kakva je pozicija Srbije u geostrateškoj igri velikih sila i kako se različiti pristupi globalnim politikama mogu reflektovati na našu zemlju u budućnosti.

U formi diskusije, sa eminentnim govornicima, želimo bismo da realizujemo program dijaloškog tipa, uz učešće publike i medija.

Cilj nam je da široj publici, a pogotovu mladima, pružimo relevantne informacije, mišljenja i procene stručnjaka, ali i da otvorimo prostor za širu debatu sa svim zainteresovanima.

 

Komentari