Debata “BUDUĆNOST SRBIJE: KAKAV NAM USTAV TREBA?”

Organizacija: Institut za evropske poslove
Razgovor vodi: Olja Bećković
Govore: Čedomir Jovanović, Goran Miletić i drugi.

Osmog novembra 2016. godine navršava se tačno deset godina od donošenja Ustava Srbije u Skupštini, prvog posle demokratskih promena iz 2000. godine.

U proteklih deset godina bilo je više najava promene Ustava, pre svega imajući u vidu promene u onim delovima koje je neophodno ostvariti na putu Republike Srbije ka Evropskoj uniji. Ipak, čini se da se poslednjh meseci o promeni Ustava govori više nego ikada pre.

Zbog toga vas Institut za evropske poslove poziva da pristustvujete debati  „Budućnost Srbije: Kakav nam Ustav treba?“, 9. novembra 2016. godine u sali Amerikana, od 19:00 – 21:00. Diskusija uključuje govornike iz akademije, politike, kreatore javnog mnjenja i  kao i širu javnost iz cele Srbije. Debata je otvorena i za javnost i građane. Želja nam je da diskutujemo otvoreno o izazoviva koji nas očekuju u narednom periodu kada se radi o promeni Ustava.

Koliko je Ustav posle deset godina već spreman za promenu, da li se sve vrti oko preambule Ustava ili postoje i druga pitanja poput ljudskih i manjinskih prava koje treba redefinisati, sa govornicima razgovara novinarka Olja Bećković. Cilj debate je uključivanje stručne i šire javnosti u proces evropskih integracija Srbije.

Komentari