Čitanje knjige “MAMURLUK” Duleta Nedeljkovića

“Mamurluk” u kome ćete uživati!
Knjigu čitaju i o njoj govore: Dušan Milašinović-Čarli i autor

Reklo bi se da je Dule Nedeljković napisao klasičan američki krimi scenario – tu je serija misterioznih ubistava, par duhovitih i, po potrebi, brutalnih detektiva koji ih rešavaju, nejasna linija koja bi trebalo da razdvaja dobre od loših momaka…

Ali, ono što će vas, dok čitate “Mamurluk”, ubediti da ne gledate neku od mnogobrojnih serija na Fox Crime-u jeste šmek Beograda kojim ova knjiga odiše. Beograd sa svojim toposima poput Rimskog bunara ili Cvetića nije samo kulisa, nego i – možda glavni – junak ovog romana. Iako mamuran, progonjen mračnim prizvukom devedesetih i zabludama bezbrižnih osamdesetih, Beograd i danas može da vas očara… samo ako mu to dozvolite.

O autoru
Dule Nedeljković je Bojanin čovek i Anjin i Rašin tata. Osim toga, u različitim periodima života, bio je stjuart, radijski voditelj, veliki znalac svetske i beogradske muzičke, a specijalno punk scene, jedan od kreatora kultnog Jutarnjeg programa radija B92, televizijski producent, guru srpske blogerske scene… e, da – i pisac! Rođen je, živi i svaštari u Beogradu, a mi vam predstavljamo njegov četvrti roman – Mamurluk.

Komentari