Aleksandar Bećić: “SVI NAŠI RAZVODI I OSTALE PORODIČNE PRIČE”

Učesnici: Aleksandar Bećić, autor; Aleksandar Dabović, direktor izdavačke kuće “Kuća dobre knjige” Novi Sad ; Dimitrije Ilić, glumac

„U maniru najboljih svetskih pisaca mlađe generacije, koji, ne stideći se autobiografskih detalja, iskreno progovaraju o sebi i svom životu kroz literaturu i otkrivaju jednu posve novu mušku osećajnost, Aleksandar Bećić u svom romanu prvencu ispisuje svoj životni put“, napisala je književna kritičarka Mila Milosavljević.

Aleksandar Bećić (1967), po zanimanju novinar, piše, crta, peva…

Roman „Svi naši razvodi i ostale porodične priče“ napisana je u ispovednom, ali nimalo patetičnom, već naprotiv, iskrenom tonu.

U putovanju kroz zemlju koje više nema i gradove koji su još uvek tu, Dubrovnik, Čačak, Sarajevo, Beograd, pisac prolazi i kroz svoj život, kog u jednom trenutku sam ispisuje, a u drugom ga prepušta na milost i nemilost realnom svetu.
 
„Ovo nije ljubavni roman, ali se sa sigurnošću može nazvati romanom o ljubavi… Hepi-end ove izvanredne porodične storije događa se u Beogradu, gde pisac pronalazi svoju ljubav, dom, afirmišući istovremeno profesionalni segment svoje ličnosti, kao uspešan novinar i urednik poznatog beogradskog lista. Rasplet u romanu rasplet je zapravo u životu piščevom… Romanom „Svi naši razvodi i ostale porodične priče” Aleksandar Bećić ulazi na velika vrata domaće književne scene.

Komentari