Кonferencija “Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina”

Od 15. do 19. decembra 2014. godine u organizaciji Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH, u Beogradu realizovaće se projekat Inkluzija manjina ne treba biti Iluzija. U okviru ovog projekta u Domu omladine Beograda, biće održana konferencija “Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina”.

Korišćenjem interaktivnog dijaloga učesnici će pokušati da otvore i odgovore na izazove i pitanja inkluzije nacionalnih manjina. Konferenciju će otvoriti performans koji su učesnici kreirali prethodnih dana.

Projekat “Inkluzija manjina ne treba biti iluzija” se bavi različitim modelima inkluzije nacionalnih manjina i ima za cilj da istraži i otvori pitanja konkretnog uključivanja nacionalnih manjina u društveni, politički, ekonomski i kulturni život Srbije i regiona. Sastoji se od četvorodnevnog intenzivnog treninga „Pozorište za inkluziju“ koji se bazira na korišćenju pozorišne metodologije, koji će okupiti 16 učesnika mladih profesionalaca (umetnika, aktivista, predstavnika civilnog društva) iz 8 zemalja regiona: Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, i  završnog događaja konferencije na temu “Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina”.

 

Ovaj događaj  će okupiti predstavnike državnih organa Republike Srbije, evropskih institucija,  eksperte kao i predstavnike iz sveta kulture, biznisa i civilnog sektora i biće otvorena za javnost. Idejni tvorac i organizator projekta je Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH. Projekat je podržala Centralna evropska inicijativa – CEI, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije,  Delhaize Srbija, i sprovodi se uz saradnju internacionalne mreže “Firestarter” i partnerstvo Doma omladine Beograda.

Za prijave na konferenciju pošaljite ime, prezime, institucija/organizacija/kompanija, kontakt na:

Milena Todorović, koordinator, Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH

milena.todorovic@reach.org.rs

Komentari