DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM I DAN EVROPE

Dom omladine Beograda upućuje iskrene čestitke povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope.

Današnji dan istovremeno je radostan i setan, budi nadu i optimizam, ali i opominje na strašne zločine koji se ne smeju ponoviti. Dom omladine Beograda sa pijetetom se seća svih žrtava Drugog svetskog rata, među kojima je bilo i mnogo dece i omladine.

Sa posebnom zahvalnošću, ponosom i poštovanjem sećamo se naših očeva i dedova koji su se borili za slobodu, i svoje živote dali da bi nama i našoj deci obezbedili bolju budućnost. Naša dužnost i misija je da i u vremenu mira nastavimo da negujemo sve ljudske vrednosti, solidarnost, poštenje, pravdu, jednakost i međusobno uvažavanje i poštovanje različitosti među ljudima, čemu su nas naši preci učili.

Radom i zalaganjem u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja, Dom omladine Beograda kroz svoje programe i aktivnosti, nastoji da stvara i podržava neke nove, mirnodopske heroje – buduće umetnike, naučnike, sportiste, stručnjake u različitim oblastima, koji će biti ponos naše zemlje u danima koji dolaze.

Na današnji dan obeležava se i Dan Evrope, te ovaj dan čestitamo svim građanima zemalja članica Evropske Unije i Saveta Evrope. Koristimo priliku i da se osvrnemo na uspešnu i dobru saradnju koju Dom omladine Beograda ima sa Delegacijom Evropske Unije u Srbiji, pre svega kroz besplatno ustupanje prostora i zajedničke aktivnost i saradnju sa Informativnim centrom Evropske Unije, koji svoju delatnost obavlja u našoj ustanovi.

Naš zadatak je jednostavan: svojim delima treba da učinimo ponosnim naše potomke, kao što smo i mi ponosni na naše pretke.

Komentari