Bora Dugić slavi pedeset godina rada na koncertu u Kombank dvorani!

Bora Dugić, proslavljeni srpski muzičar i virtuoz na fruli, proslaviće pedeset godina umetničkog rada na velikom koncertu 23. maja od 20h u Kombank dvorani. Na ovom gala događaju narodnog stvaralaštva, pod nazivom “Kraljevi frule”, nastupiće još dvojica vrhunskih muzičara: Teodosi Spasov (kaval, Bugarska) i Madalin Luka (panova frula, Rumunija). Koncert organizuje Dom omladine Beograda, uz pokroviteljstvo Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, a trojica majstora publici će se predstaviti svojim solo programima, ali i zajedničkim nastupom.

Povodom proslave retkog jubileja – 50 godina rada i 70 godina života, Bora Dugić kaže:

 

“Dešava se jedna lepa priredba 23. maja koja ujedno ima i lepo ime Kraljevi frule. Kraljevi frule su Madalin Luka iz Rumunije, Teodosi Spasov iz Bugarske (svetski svirač na kavalu) i moja malenkost, Bora Dugić na srpskoj fruli. Pratiće nas Kragujevački narodni orkestar Bobana Prodanovića i hor Collegium Musicum. To će biti jedna lepa priredba gde ćemo izvoditi sve ono najbolje što smo tokom karijere svirali. Biće i vokalne muzike, a ne samo instrumentalne. Dakle, pogrešićete ako te večeri ne budete bili sa nama.”

 

Madalin Luka je rumunski umetnik nove generacije, koji donosi svež pristup tradicionalnom instrumentu – panovoj fruli. Tokom karijere hrabro se bavio različitim žanrovima – rumunskom tradicionalnom muzikom, klasičnom muzikom, džezom, world muzikom, a učestvovao je na brojnim festivalima i koncertima u Evropi,

 

Luka nije skrivao svoje uzbudjenje kada je najavljivao ovaj koncert: “Počastvovan sam što sam deo ovog velikog koncerta sa ovim sjajnim muzičarima. Veoma se radujem ovom konceptu gde su srpska, bugarska i rumuska muzika zajedno na jednom mestu. Repertoar koji ću ja svirati je tradicionalna rumunska muzika iz različitih delova zemlje.  Nadam se da će moja muzika dodirnuti dušu publike.”.

 

Pored Dugića i Luke tu će biti i Teodosi Spasov, slavni bugarski džez muzičar koji svira kaval, jedan od najstarijih instrumenata u Evropi. Teodosi Spasov razvio je svoj jedinstveni stil sviranja instrumenta sintetizujući tradicionalni folklor sa džezom i klasičnom muzikom. Već decenijama gostuje širom Evrope, Azije, Bliskog istoka, Australije, Kanade i Sjedinjenih Država.

 

 

Ulaznice se mogu kupiti preko mreže Ticket Vision, kao i na blagajnama Doma omladine i Kombank dvorane po cenama od 1000 RSD, 1400 RSD i 1800 RSD.

Komentari