Ana Ćurčin uoči koncerta u DOB-u: “Ovo će biti poseban događaj za sve nas!”

Grupa Ana & The Changes svoj jedini koncert ove godine održaće u petak, 20. novembra sa početkom u 19 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda. “Pre godinu dana smo upravo u Domu omladine Beograda predstavili poslednji album Differences i planirali brojne promotivne koncerte u zemlji i regionu. Ali, pandemija nas je sprečila i ovo je sada prvi i poslednji koncert u ovoj godini.”, kaže Ana Ćurčin uoči dugo očekivanog ponovnog susreta sa svojom publikom.

 

Ana je u međuvremenu bila vredna na brojnim online koncertima tokom izolacije, a tokom leta je nastupala sama ili sa flautistkinjom Milenom Jančurić na nekoliko lepih događaja. Na poziv Doma omladine Beograda, Ana & The Changes nastupiće u punom sastavu u omiljenom prostoru, godinu dana stariji ali i sa novim idejama, osećanjima i velikom energijom. Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB i preko Tickets.rs mreže, po ceni od 700 dinara.

 

“Posle duge pauze ovaj koncert nam je i poseban izazov ali mu se izuzetno radujemo. Sviraćemo pesme sa studijskih albuma Sketches Of Belonging i Differences, a specijalna gošća će biti Milena Jančurić koju sam upoznala ove godine i od tada često sarađujemo, sviramo i pravimo pesme. U saradnji sa Milenom nastale su Shadow i klavirska kompozicija Košuta koja se našla na kompilaciji Klavirsko nebo #3 i albumu Scene. Radujem se zajedničkom koncertu i što će se Milena uključiiti i u bendovsku postavku. Ovo će biti poseban događaj za sve nas!”, ističe Ana Ćurčin.

 

Foto: Danilo Mijatović

 

Ana & The Changes tokom 2020. godine objavili su album Differences Live sa snimcima napravljenim na koncertu prošle godine u Amerikani, a Ana Ćurčin ovu specijalnu godinu za sve završava jednim specijalnim izdanjem: albumom “Scene” koji je od 10. novembra dostupan na svim digitalnim platformama. “Scene” su izbor primenjene muzike koju je Ana pravila tokom poslednjih 7-8 godina, za pozorište, film, video igre, reklame…

“Ta kompilacija je na neki način proizvod ove godine i kako sam kroz nju prošla, iako je ideja o takvom albumu postojala od prošle godine. Poželela sam da skupim numere i kompozicije koje sam radila tokom proteklih godina na jedno mesto. Raduju me utisci ljudi i činjenica da slušaju album Scene. Do mene su došle razne divne reakcije, kako za sam album tako i za omot/artwork koji je dizajnirala Ena Jevtić i koji sjajno ilustruje neku suštinu albuma.”, dodaje Ana.

 

 

Koncert 20. novembra u Domu omladine biće još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica i najpopularniji gradski kulturni centar imaju. Praktično od početaka svoje karijere Ana je vezana za Dom omladine Beograda i u njemu se desilo mnogo toga “prvog” u njenom scenskom životnom putu. Prvi “veliki” solo koncert sa bendom Ana je održala u sali Amerikana, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom (po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri) bio u Velikoj sali DOB. Često je nastupala u Domu omladine i na različitim festivalima i sarađujući sa drugim kolegama.

 

 

“Nekako mi se čini da nas čeka teška zima zbog virusa i okrenuću se stvaranju novih pesmama, to se do sada pokazalo kao dobar oslonac iako ga je povremeno teško sprovesti zbog količine stresa koji svakodnevno doživljavamo u ovoj situaciji. Čini mi se da je to ispravno i potrebno. Ali pre toga, radujem se predstojećem susretu sa publikom u Domu omladine. Pazićemo jedni na druge, nosićemo maske, poštovaćemo distancu u publici.”, poručuje Ana Ćurčin za kraj.

 

 

***************

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari