Ambasador Japana otvara projekciju “20th Century Boys Trilogy”

U petak 20.01.2012. u 19h u DOB-u Njegova Ekselencija Tošio Cunozaki, ambasador Japana, će svečano otvoriti projekciju trilogije filma “Momci 20-og veka”. Tom prilikom će Ambasada Japana u Beogradu donirati knjige u biblioteku društva Sakurabana.

 

O filmu: Filmska trilogija „Momci 20-og veka“ predstavlja ekranizaciju čuvene, više puta nagrađivane mange Naokija Urasave, autora poznatog po političkim trilerima koji se odlikuju upečatljivim likovima, zamršenim zapletom, nepredvidivim obrtima i ciničnim smislom za humor. Radnja prati glavnog junaka Kenđija, bolno suočenog sa krizom srednjih godina, koji iznenada biva uvučen u misterioznu teoriju zavere čiji koreni sežu do njegovih igara u detinjstvu. Trilogija spada u najskuplje i najbolje ocenjene poduhvate savremene japanske kinematografije, i prava je poslastica za sve ljubitelje stripa koji od filmskih adaptacija očekuju da budu dosledne i verne izvornom delu.

Celu trilogiju posetioci će moći da pogledaju besplatno zahvaljujući saradnji Doma omladine, Sakurabane i Ambasade Japana. Od 20.01. do 22.01.2012. u Velikoj sali DOB-a svakog dana od 19h biće prikazivan po jedan deo trilogije.

Komentari