AJ TI KUTAK DOMA OMLADINE BEOGRADA NA SAJMU TEHNIKE

Dom omladine Beograda učestvuje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji se pod sloganom „Korak u budućnost“ održava od 12. do 16. maja u Beogradu.

Dom omladine će biti prisutan na štandu firme „Macola“ i predstaviće delatnost i aktivnosti svog AJ TI kutka, te učestvovati u prezentacijama Mek OS platformi i radionica za mlade.

 

AJ TI kutak nalazi se u holu ispred sale Amerikana Doma omladine Beograda, i otvoren je u februaru 2014. godine. Osmišljen je kao besplatni edukativni centar, namenjen srednjoškolcima i studentima, uzrasta od 14 do 25+ godina. Opremljen je najsavremenijim Epl Mekintoš  kompjuterima koji mogu da rade na vodećim platformama Mek OS, Vindous i Linuks. Funkcioniše kao prostor u kojem se odvijaju isključivo obrazovne aktivnosti i gde mladi mogu da pokrenu svoje startap projekte od kojih će neki, možda prerasti i u preduzeća. Služi za promovisanje nauke, novih medija i digitalnih umetnosti među mladima. Posebna pažnja je posvećena bezbednosti mladih na internetu.

 

U AJ TI kutku se odvijaju besplatne radionice, kursevi, seminari za srednjoškoce i studente kroz vršnjačku edukaciju i mentorstvo studenata, asistenata i profesora, ali i profesionalaca i stručnjaka koji su već u poslu.

 

Tokom maja i juna meseca Dom omladine Beograda u AJ TI kutku organizuje više radionica za mlade:

Napravi svoju žurku – Di-Džej radionica

Vizuelno igralište – Vi-Džej radionica

Zabavna elektronika i robotika

Muzička produkcija za početnike

Uvod u kreativno kodiranje

Uvod u digitalnu fotografiju

Socijalne mreže iz drugog ugla

Zanimljiva animacija

Uvod u video montažu

 

Dom omladine Beograda poziva sve zainteresovane da se prijave na besplatne radionice u AJ TI kutku, da pošalju svoje predloge, startap projekte ili da se pridruže timu predavača, putem mejla it@domomladine.org

 

AJ TI kutak Doma omladine Beograda su podržali: Ambasada SAD u Beogradu, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Telekom Srbija, firma Macola.

 

Komentari