AB RE O NASTUPU NA ZIDIĆU ISPRED Doma omladine Beograda

U nastavku programa koncerti na zidiću, publika će u subotu, 14. septembra od 20h imati priliku da čuje bend koji kritičari svrstavaju u široki dijapazon pravaca, od džeza do folka – AB RE. Bend je osnovan 2000. godine i od tada je imao minimalne promene u sastavu. Članovi benda kažu: “Ab Re je jedinjenje sastavljeno od sijaset samostalnih mikroorganizama, koji u cilju preživljavanja, povremeno zaboravljaju na blagodeti simbioze.

Broj tih organizama je varijabilan i zavisi od kvaliteta stega kojma su u pojedinim životnim fazama pritisnuti, ali u osnovi, nikada manje od dva, dok gornja granica zavisi od sposobnosti organizatora i spremnosti recipijenata da uzmu učešca u erupciji rada zasnovanog na nedostatku vremena, prikupljenom besu i bezgraničnoj ljubavi.”

 

Naziv benda u prevodu sa latinskog znači bez razloga, bez uzroka, a jedna od odrednica muzike koju sviraju glasi: ,,Teatarski jazz sa primesama balkanskih folk motiva”.

,,Nove nužde rađaju nove sile. U selu nismo dovoljno dobri za folk, a ovde u gradu nismo dorasli za jazz. Kako i pokvareni časovnik ume da pokaže tačno vreme, tako i mi u svakoj od navedenih oblasti ponekad zadovoljimo uspostavljene kriterijume“, kažu u bendu.

Tokom karijere su neretko učestvovali i u pozorišnim predstavama kao muzička podrška, ali za ta učešća kažu da su bila ,,samo šlag na torti čija je uloga determinisana“. Za razliku od pozorišnih predstava, uživo nastupi su svaki put drugačiji, pa će tako publika ispred DOB-a moći da čuje jedinstven nastup.

,,Ne nastupamo često. To nam ostavlja mogućnost da svaki put drugačije prezentujemo dostignuća rada, koristeći često akumulirana iskustva stečena u radu sa decom, drugim muzičarima, pozorištu, cirkusu.“, zaključuje bend AB RE.

U slučaju kiše, koncert će biti održan u holu Doma omladine.

Komentari