6. Runda Digital Day Konferencija 6. Runda Digital Day Конференција

Šesto izdanje Runda Digital Day konferencije, koju organizuje Regionalno udruženje nezavisnih diskografa – RUNDA, biće najveće i najinternacionalnije do sada. Događaj raste na dva dana održavanja, 23. i 24. septembra u Domu omladine Beograda, a ogroman značaj Runda Digital Day-a ove godine je u tome što će u okviru njega, prvi put u ovom delu Evrope, biti održana i godišnja konferencija Svetske mreže nezavisnih izdavača – WINCON.

 

 Na šesto izdanje Runda Digital Day stiže preko 200 delegata iz celog sveta – od Azije, Latinske i Severne Amerike, do Australije, Novog Zelanda i niza evropskih zemalja. Svoj dolazak potvrdili su predstavnici muzičkih giganata kao što su YouTube, Bandcamp, Merlin, Orchard, Audio Salad, LyricFind, Zebralution, zatim vodeći akteri muzičkih asocijacija WIN i IMPALA i brojnih nezavisnih izdavačkih kuća, među kojima su Sub Pop Records, Beggars Banquet Group, Partisan Records, i niz muzičkih profesionalaca iz Srbije i regiona.

 

Runda Digital Day će i ove godine staviti fokus na najaktuelnije teme iz oblasti digitalne distribucije muzike, korišćenja novih tehnologija i digitalnih alata, veštačke inteligencije i njenog etičkog korišćenja u industriji, nove načine ostvarivanja prihoda od muzike, kao i brojne prezentacije i radionice.

 

„Jedan od naših glavnih ciljeva od osnivanja Runde je da povežemo region sa svetom i da dovedemo svet u region. Time što će WINCON biti deo ovogodišnjeg izdanja konferencije Runda Digital Day, ne samo da je ostvaren taj veliki cilj, već su stvoreni i najbolji mogući uslovi za umrežavanje globalne nezavisne muzičke zajednice, razmenu iskustava, učenje i napredovanje, dok istovremeno poštujemo naše zajedničke vrednosti“, istakao je predsednik Runde i Upravnog odbora IMPALA-e Dario Draštata.

Svetska mreža nezavisnih izdavača povezuje i razvija globalnu nezavisnu muzičku zajednicu, a njena godišnja konferencija WINCON, koja će ove godine biti održana u Beogradu, okuplja lidere i inovatore muzičke industrije iz preko 40 zemalja sveta i predstavlja ključnu platformu za nezavisni muzički sektor, pokrivajući oblasti kao što su striming, upravljanje pravima, kreiranje politika i uticaj novih tehnologija poput veštačke inteligencije.

 

Bogat dvodnevni konferencijski program 6. izdanja Runda Digital Day pratiće i muzički deo, za koji je zadužen partner konferencije – platforma Srbija stvara / Serbia Creates, u sklopu kojeg će se predstaviti učesnici programa Serbia Creates: The Spotlight.

 

Na marginama ovogodišnje konferencije biće održan i sastanak projekta BELEM, sufinansiranog kroz fond Kreativna Europa EU, u kojem je Runda jedan od 15 partnera i koji akcent stavlja na prevode muzičkih tekstova i unapređenje prihoda od njih.

 

Runda Digital Day organizuje se uz podršku MERLIN-a, WIN-a, IMPALA-e, platforme Srbija stvara i kompanije Air Serbia.

 

Kompletan program i gostujući delegati biće objavljeni ubrzo. Prodaja ulaznica za ovogodišnje izdanje Runda Digital Day vrši se preko eFinity mreže i  onlajn.

Komentari