8. SAJAM PREDUZETNIŠTVA: Šansa za novi početak

Organizacija: Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Agencija DNA Communications, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), i uz podršku Privredne komore Srbije, Ministartsva privrede i Nacionalne službe za zapošlјavanje. Predstojeći sajam u Beogradu je dobio veliku podršku Gradskog veća Skupštine Grada Beograda.

Program se sprovodi i u saradnji sa Vladinim programom „Godina preduzetništva“ i ima za cilј da ohrabri lјude da se bave preduzetništvom i da podstakne one radnike koji će ostati bez posla u procesu restrukturiranja, ali i sve druge građane da, koristeći svoje znanje i resurse, pokrenu sopstveni preduzetnički biznis.
 
Posetioci sajma će imati mogućnost da dobiju značajne informacije o oko 200 preduzetničkih inicijativa i ideja razvvrstanih prema delatnosti na proizvodnju, usluge, trgovinu i polјoprivredu.

Inicijative će biti izložene putem infografika na sajmu, kao i u brošuri „Baza šansi“ koju će dobiti svaki posetilac. Posetioci će dobiti i edukativni materijal „Priručnik za pokretanje biznisa“, kao i informacije o prisutnih izlagača o tome šta je potrebno za započinjanje novog biznisa, kako se smanjuje rizik, ostvaruje pristup finansijama i kako se analizira tržište i da li je moguće pokrenuti sopstveni biznis za par stotina evra, kao i za nekoliko hilјada evra.

 

Do sada su u okviru ovog projekta, održani sajmovi preduzetništva u Nišu, Kruševcu, Subotici, Kragujevcu, Somboru, Leskovcu i Užicu.

 

Više informacija o projektu nalazi se na sajtu www.novipocetak.rs, kao i na stranici www.facebook.com/sansazanovipocetak.

 

Velika prilika za sve lokalne partnere koji se na teritoriji Beograda bave podsticanjem preduzetništva, da na sajmu predstave svoje projekte i programe putem štandova i selektovanih predavanja.

Komentari