7. Međunarodni festival igranih serija FEDIS: DODELA NAGRADA

Generalni pokrovitelj Festivala je fabrika konditorskih proizvoda “Nelly” iz Loznice, a prijatelji Festivala su SOKOJ, Zepter i Dom omladine Beograda.
Ovogodišnji 7. Međunarodni Festival igranih serija FEDIS održaće se 17. i 18. oktobra kao jedinstvena manifestacija ove vrste u regionu koja slavi, promoviše i nagrađuje igrani televizijski program.

U hotelu Zepter 17. oktobra biće upriličeno svečano otvaranje Festivala i “Nelly” čokoladni parti  za sve učesnike iz zemlje i regiona.

Pravo učešća, prema rečima osnivača i direktora Jugart-a Nenada Milenkovića, imaju sve TV serije premijerno prikazane protekle godine u zemlji i regionu,  a to je  osam TV ostvarenja iz Srbije (“Sumnjiva lica”, “Santa Maria Dela Salute”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Vojna akademija”, “Ubice moga oca”, “Andrija i Anđelka”, “Nemoj da zvocaš” i „Komšije”) kao i dva TV ostvarenja iz regiona (“Gorčilo”, CG, “Zlatni dvori”, HR).

Festival će svečano otvoriti prošlogodišnji dobitnik Zlatne antene za režiju, Darko Bajić. Prve večeri biće dodeljena i Zlatna antena za najbolji glumački par kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji i Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji.

Drugog festivalskog dana, 18. oktobra u Velikoj sali Doma omladine Beograda održaće se svečana ceremonija proglašenja ovogodišnjih pobednika i dodela  nagrada  ZLATNA ANTENA u 12 kategorija: NAJBOLJA TV SERIJA, NAJGLEDANIJA TV SERIJA, NAJBOLJI GLU-MAC, NAJBOLJA GLUMICA, NAJBOLJI GLUMAČKI PAR, NAJBOLJA REŽIJA, NAJBOLJI SCENARIO, NAJBOLJA FOTOGRAFIJA, NAJBOLJI KOSTIM, NAJBOLJA MONTAŽA, NAJBOLJA MUZIKA – na osnovu mišljenja Stručnog žirija 7. FEDIS-a.

Tradicionalno, uz nagrade biće dodeljene i povelje za zapažene epizodne uloge u TV ostvarenjima.

Posle svečane ceremonije biće upriličen i koktel i druženje za aktere, dobitnike nagrada,  direktore TV produkcija i ugledne zvanice iz sveta kulture, kinematografije, biznisa i predstavnike medija…

Dobrodošli!

Za sve dodatne informacije o Festivalu, zakazivanje intervjua sa učesnicima, molimo da kontaktirate PR tim Festivala, “Whole in one” agenciju, kontakt osoba Jovana Nikolić, 069 3709910 ili putem e-maila office@wholeinone.rs

Komentari