6. FESTIVAL EPSKE FANTASTIKE

Glavna tema šestog po redu Festivala epske fantastike biće ”Igra prestola” TV serija i književno delo. Druga tema festivala oslanja se na TV seriju ”Vikinzi”. Organizator je Udruženje “Mač i magija”, uz podršku Doma omladine Beograda.
Kao i do sada na festivalu će posetioci moći da prisustvuju predavanjima i tribinama vezanim za ”Igru prestola” i ”Vikinge” ali biće i tribina koje će imati cilj da upoznaju posetioce sa delima i piscima iz opusa epske i naučne fantastike.

Pored toga, tokom čitavog festival posetioci će moći da se upoznaju i sa novim društvenim igrama na temu epske i naučne fantastike. Kao i do sada klubovi društvenih igara organizovaće prezentacije i turnire tokom čitavog dana tako da će posetioci moći da isprobaju mnoge igre bazirane na različitim temama iz opusa različitih žanrova epske fantastike.

Satnica:

Od 14:00 vrata Doma omladine otvorena su za sve posetioce Festivala epske fantastike

Tribine i prezentacije, Velika sala Doma omladine:

14:30-15:30 “Igra prestola/ Pesma Leda i Vatre; Serija VS Knjiga” Tribinu vodi Lazar Dragojlović

16:00-17:00 ”Epska fantastika i Heavy Metal” (tribina na kojoj će biti predstavljeni brojni metal bendovi na koje je uticala epska fantastika) Tribinu vodi: Marko Miranović, gosti: Aleksandar Petrović Celtic, Srđan Branković (Alogia) i Dušan Marković (autor mnogih cover artworka za HM bendove koji su inspirisani fantasy tematikom)

17:30-18:30 Tribina o nordijskoj mitologiji – predavanje: OD POSTANKA SVETA DO SUMRAKA BOGOVA gde će biti osvrta na legende o postanku sveta kod starih Germana i priče o Odinu i Thoru (Tribinu drži Marko Vasić)

19:00-20:00 “Put kroz zemlje i istoriju Esosa i Westerosa” Tribinu vodi: Lazar Dragojlović

20:15-21:15 Vikinzi: Holivud i Valhala… Istorijski osvrt na seriju Majkla Hirsta ”Vikinzi” iz ugla diplomiranog režisera Miloša Đurovića

Cosplay tema ličnosti iz ‘‘Games of Throne’‘ i “Vikings” serijala.

Klubovi i duštva koji će učestovati na festivalu i čije ćete društvene igre moži da isprobate:
Klub C22
D 20
Grenadier Shop

Sakurabana

Blogspot: http://festivalepskefantastike.blogspot.rs/

Facebook page: https://www.facebook.com/Festival-Epske-Fantastike-1433048493607823/

Twitter: https://twitter.com/Mac_i_Magija

Google +: https://plus.google.com/u/1/+FestivalEpskeFantastike

Ulaznica: 200 dinara

Komentari