4. RESONATE FESTIVAL 2015.

Ovogodišnji program je veći nego ikada, donosi uzbudljivih šest dana i šest noći na najatraktivnijim mestima u gradu! Ulaznice su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima.

Resonate festival posvećeno radi na uklanjanju granica između umetnosti, medija i tehnologije. Ovogodišnje izdanje traje čak šest dana – od ponedeljka, 13. aprila do subote, 18. aprila.  Program čine dve celine:  LIVE i CONFERENCE.

Specijalna  cena karata za region:

Komplet karta: 14.650 dinara (120)
(ceo program – šest dana i šest noći)

Komplet za večernji – muzički program: 6.750 dinara (55)
(oko 30 nastupa):

Dnevna karta (četiri koncerta): 1.250 dinara (10)

LIVE program Resonate festivala se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku, novim tendencijama u muzici uopšte, teorijom i praksom. LIVE program podrazumeva dnevne aktivnosti prva tri dana u Domu omladine Beograda, kao i večernje tokom svih šest večeri i noći trajanja festivala. Prvi put ove godine Resonate festival dovodi više od dvadeset najaktuelnijih imena, koja su trenutno u najvećem usponu na svetskoj elektronskoj sceni. Oni će se predstaviti svoj rad kroz koncertne i klupske aktivnosti, ali i održati predavanja i radionice. Između ostalih, to su predstavnici napredne misli u muzici kao što su Ben Frost, Emika, Lichens, Rob Clouth i Sculpture. Očekuju se brojne debate na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i o stanju u turbulentnoj muzičkoj industriji. Jedan od predavača biće i član čuvenog sastava devedestih KLF – Bill Drummond, koji će trećeg dana festivala držati predavanje Twelve Steps To Twenty Twenty-Five u Domu omladine Beograda.

CONFERENCE program se nastavlja na LIVE program. Traje tri dana, od četvrtka do subote.
Kao i prošle godine, odigravaće se u u zgradi Jugoslovenske kinoteke, Kolarčevoj zadužbini i prostorijama Udruženja kulture  Parobrod.
Ovaj program je suština Resonate festivala – platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju. Resonate CONFERENCE  spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije i izuzetni audio vizuelni performansi čine ovaj deo programa festivala. Veliki broj predavača podrazumeva one koji dolaze prvi put, ali i neke koji su bili gosti prethodnih godina, što ističemo kao poseban uspeh konferencijskog dela Resonate festivala.

Ovogodišnji Resonate ponosno predstavlja i saradnju sa Red Bull muzičkom akademijom, međunarodnom putujućom serijom muzičkih radionica i festivala – platformom za sve koji oblikuju muzičku scenu i njenu budućnost. Red Bull Music Academy Night Resonate festivala održaće se u četvrtak, 16. aprila u poznatom beogradskom klubu The Tube. Nastupiće jedan od najpriznatijih među onima koji se bave autorskom elektronskom muzikom – Andy Stott. Podjednako značajan kao njegov kolega iz Mančestera, nastupiće i Rob Clouth iz Barselone. Resonate ne ignoriše domaće napredne muzičke producente, stoga će iste večeri nastupiti i Jan Nemeček i Thinker. Četvrtog dana festivala predstaviće se i Emika posebnim nastupom u Domu omladine Beograda. Ova atraktivna dama češkog porekla, sa rezidenturom u Berlinu, vrsni je klasični muzičar. Elektronsku muziku je predstavljala pod etiketom Ninja Tune, a dolazi u Beograd na prekretnici u karijeri, pred svoj treći album na sopstvenom lejblu.  

Resonate 2015 će tokom šest festivalskih noći, na više lokacija, ugostiti preko dvadeset svetski priznatih imena savremene elektronske muzike. Većina će premijerno nastupiti u Beogradu: Ben Frost, Blixa Bargeld, Simian Mobile Disco, Andy Stott, Fennesz & Lillevan, Machinedrum, Sons of Magdalene, Inc., Sophie, Emika, Lichens, Bob Ostertag, Olga Bell, Rob Clouth, Rrose, Wouter Van Veldhoven, Yuri Landman, Senyawa, Le Revelateur, Sculpture, Machinefabriek…
Impresivan je i spisak domaćih izvođača: Marko Nastić, Vlada Janjić, Jan Nemeček, Rahmanee, Marko Milosavljević, HETEM, Nemanja Aćimović, Feloneezy, Thinker, Stevie Whisper, Lenhart Tapes

Prethodne tri godine Resonate festival je bio rasprodat pre svog početka. Njegov broj posetilaca meri se hiljadama, a većinu čine strani državljani. Resonate 2015 svojim LIVE programom želi da animira lokalnu publiku, zbog čega nudi pojedinačne ulaznice i posebnu ponudu za goste iz regiona (pristupačnije cene do 10. aprila).

U četvrtak, 9. aprila u klubu Monsun, Resonate pravi veliku žurku zagrevanja na kojoj napstupaju Kanda Kodža i Nebojša, Ilija Ludvig, Coyote i Iron.

Informacije o učesnicima, specijalne ponude i novosti Resonate festivala,
možete pronaći na stranici resonate.io/2015 i pratiti na profilima društvenih mreža:

 

Facebook

Twitter

Instagram

Flickr

Resonate LIVE program:

Dom omladine Beograda – ponedeljak, 13. april
Sons of Magdalene; Inc.; Terre Thaemlitz

Dom omladine Beograda – sreda, 15. april
Ben Frost, Sculpture; Machinefabriek; HETEM; Wouter Van Veldhoven; Nemanja Aćimović

Dom omladine Beograda – četvrtak, 16. april
RED BULL MUSIC ACADEMY NIGHT:
Emika; Olga Bell

Komentari