2. Zombi šetnja u okviru FSFF!

Danas od 17h, u okviru 8. Festivala srpkog filma fantastike (FSFF) biće održana druga po redu Zombi šetnja! FSFF počeo je 16. oktobra u Domu omladine Beograda, i to spektakularnim nastupom grupe UV Dance Serbia, polufinalista šoua ,,Ja imam talenat“. Za nagradu Koskar na festivalu takmiče se domaći, kao i filmovi iz regiona. Na ovogodišnjoj Zombi šetnji očekuje se preko 400 učesnika, koji će prošetati ulicama Beograda, nakon čega će se okupiti na Trgu republike gde će sve prisutne zabavljati bend ’Čikine bombone’.

 

 Prethodno u prostorijama Doma omladine Beograda, tim najboljih domaćih šminkera, na čelu sa Miroslavom Lakobrijom, oslikaće lica svih učesnika Zombi šetnje! Od 19 časova u Domu omladine Beograda proglašavanju se pobednici i dodeljuju nagrade za zombije, nakon čega će se objaviti i prikazati pobednički filmovi.

 

Festival srpskog filma fantastike osnovan je u januaru 2006. godine i prva je manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora. Istovremeno, FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima. Između redovnih godišnjih izdanja u Beogradu, FSFF se nalazi na stalnoj turneji po Srbiji i zemljama bivše SFRJ.

 

 

 

 

Komentari