11. MRNJAU FEST

Jedanaesti po redu beogradski Mrnjau Fest zakazan je za 11-12. maj! U Domu omladine Beograda predstaviće se preko 100 očaravajućih maca iz mnogih čuvenih odgajivačnica iz Srbije i cele Evrope, a posetioci će biti u prilici da izaberu i udome zdravu i lepu macu!

 

PROLEĆNI MAČKENBAL NA MRNJAU FESTU

Mrnjau Fest je poseban doživljaj za osvedočene ljubitelje mačaka i sve one radoznale duhom. To je poseban vikend tokom koga posetioci uživaju u dobrim vibracijama, radosti i vedrom raspoloženju. Svaki Mrnjau Fest se pamti ne samo po po izuzetnim macama već i po nasmejanim licima posetica svih uzrasta. Ljubitelji mačaka umeju da kažu da je Mrnjau Fest najbolji vikend relax-tretman, dešavanje ispunjeno zaraznom pozitivnom energijom koje samo mace mogu da „ispredu“. Mnogi gradovi u Evropi mogu se pohvaliti cat caffe-ima, ali samo Beograd ima jedinstveni Mrnjau Fest!

 

TAKMIČENJE RASNIH MAČAKA NA MRNJAU FESTU

Glavni program festivala je dvodnevno međunarodno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu takmičenja mace će biti pojedinačno ocenjivane na sudijskim stolovima. Cilj međunarodnih WCF sudija i odgovornih odgajivača je da se izdvoje mačke koje odgovaraju propisanim standardima rasa. To je najbolji način da se različite mačje rase, od kojih su neke veoma retke, očuvaju i dalje razvijaju.

Nakon ocenjivanja za stolom mace će se međusobno nadmetati u atraktivnim kup takmičenjima, takozvanim ringovima. WCF ringovi su posebno interesantni za publiku i izvode se javno, na velikoj pozornici. Radoznali posetioci će biti u prilici da čuju puno stručnih i ličnih priča o macama iz prve ruke, te da dobro sagledaju mačje osobine, posebnosti i karakter. U finalu ocenjivanja posetici će imati priliku da i sami iznesu svoje utiske, i navijaju za svog mačjeg favorita! Na kraju svakog takmičarskog dana najbolje mace će defilovati na bini u velikom finalu – Best in Show reviji.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo preko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani međunarodni sudija za sve rase mačaka.

 

UDOMLJAVANJE NA MRNJAU FESTU

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti udomljavanje zdravih i lepih mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji – ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Sve ponuđene mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. Društveno odgovorne kompanije će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak!

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. maja u Domu omladine Beograda. Takmičenje mačaka je od 10 do 18 časova. Udomljavanje zdravih i lepih maca je od 11 do 17 časova. Ulaznica je 400 dinara za ceo dan. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan!

Više informacija: www.lepetit.rs

 

Komentari