VEČE TRADICIONALNOG KINESKOG SPORTA

Organizacija: Srpski vušu savez. Ulaz na događaj je besplatan.

Više hiljada godina duga tradicija zdravog stila i načina života je jedna od osobenosti kineskog naroda i njihove kulture. Preplitanje osnovnih principa Univerzuma, Jina i Janga i pet elemenata promene se ogleda u njihovoj filosofiji, umetnosti, medicini, kao i u vežbama za poboljšanje i očuvanje zdravlja i borilačkim veštinama.

Borilačke veštine Kine su poznate pod imenom Vušu (Vu – borilački duh, Šu – veština), i postoji nekoliko hiljada grupa i stilova. Najvežbaniji u Srbiji su Taiđi Ćuen i Ving Čun.

Posetioci Večeri tradicionalnog kineskog sporta će, kroz splet prikaza različitih vežbi za očuvanje zdravlja, formi koje predstavljaju borbu sa zamišljenim protivnikom i prikazom samoodbrambenih tehnika, imati prilike da vide koje su to veštine koje se praktikuju kod nas.

Ovaj događaj se organizuje u čast prvoj zvaničnoj poseti petočlane delegacije Kineske vušu asocijacije, koja će tokom sedmodnevnog boravka u Beogradu, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, održati Uvodni Duan Wei seminar 4 stila vušua – Jang i Čen Taiđi, Ving Čun i Sanda. Više informacija o seminaru možete videti ovde https://www.facebook.com/events/825165850886401/

Organizator događaja je Srpski vušu savez u saradnji sa Domom omladine Beograda, Ambasadom NR Kine u Beogradu, Institutom Konfucije u Beogradu, Asocijacijom kineskih privrednika u Republici Srbiji i uz podršku Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije.

Komentari