ZAJEDNO ZA DRUGARSTVO: Tradicionalna konferencija protiv vršnjačkog nasilja

Udruženje „Drug nije meta“ 28. maja organizuje tradicionalnu konferenciju o vršnjačkom nasilju koja će i ove kao i prethodne kroz predavanja i panel diskusije skrenuti pažnju na ovaj gorući problem našeg društva i ponuditi brojne korisne savete, znanja i mehanizme prevencije, ali istovremeno afirmisati drugarstvo, zajedništvo i empatiju kao najviše ljudske vrednosti.

 

 

Program konferencije osmišljen je tako da svi učesnici zajedničkim snagama pokušaju da pronađu odgovore na pitanja koliko je u Srbiji vršnjačko nasilje u porastu, kako da u odeljenju izgradimo pozitivnu i prijateljsku atmosferu, kako da se suočimo sa slučajevima vršnjačkog nasilja putem digitalnih tehnologija koje je sve veći izazov, šta možemo da uradimo kako bismo pomogli detetu žrtvi…

-Ovogodišnja konferencija organizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i izuzetno nam je drago da zainteresovanost javnosti za našu konferenciju iz godine u godinu raste. Ona nije samo simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja, već i svojevrstan Dan prijateljstva, i ma koliko da je tema kojom se bavimo teška, tužna i ozbiljna, niko iz sale ne izađe u lošem raspoloženju, već sa jasnim osećanjem da zaista moramo da čuvamo prijateljstvo kao jednu od životnih vrednosti. Posebno smo zahvalni kompaniji Honor koja je prepoznala značaj konferencije i pomogla njeno održavanje – kaže Ivana Milenković iz Udruženja ,,Drug nije meta“.

 

Na prvom panelu će učestvovati psiholog  i autor programa prevencija vršnjačkog nasilja Ljubica Bogetić, dr Željka Košutić iz Instituta za mentalno zdravlje i Sonja Marić direktorka sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA.

Nakon toga, Ana Mirković, psiholog i direktorka Instituta za digitalne komunikacije održaće predavanje u o vršnjačkom nasilju putem digitalnih tehnologija, dok će Dragana Možek iz Desete beogradske gimnazije, zajedno sa svojim učenicima, razgovarati o tome koliko je zajedništvo i osećaj empatije među đacima od presudnog značaja u borbi protiv vršnjačkog nasilja i pozitivne atmosfere u odeljenju. Ovo odeljenje postalo je jedna od najlepših slika Srbije nakon što su odlučili da udruženim snagama zarade novac kako bi na ekskurziju mogli da idu i njihovi drugari koji nisu imali finansijske mogućnosti.

Konferenciju će zatvoriti panel diskusija u kojoj učestvuju mladi influenseri Bogdan Ilić (Baka Prase) i Vanja Veljić (Va Vana). Oni će publici ponuditi svoja iskustva na temu prijateljstva, porasta digitalnog nasilja među vršnjacima i generalno o načinu na koji komuniciramo koristeći se digitalnim tehnologijama.

Zbog ograničenog broja mesta, neophodna je prijava zainteresovanih na mejl adresu office@drugnijemeta.rs

Treću konferenciju o vršnjačkom nasilju u orangizaciji Udruženja „Drug nije meta“  podržali su Aqua viva, Doncafe, Uniqa osiguranje, a generalni sponzor konferencije je Kompanija Honor.

Komentari