Ћирилица / Latinica

Vesti

26 Aug

Od 28. avgusta nastavak programa u Domu omladine Beograda

Dom omladine Beograda, nakon skoro dva meseca pauze zbog koronavirusa, u skladu sa novim propisima donetim od strane nadležnih organa nastavlja programske aktivnosti od 28. avgusta 2020. Programi će se održavati uz primenu svih mera zaštite koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima.

Dalje

28 Sep

[INTERVJU] Nikola Radosavljević: “Brine me pasivnost kolega”

Samostalna izložba Nikole Radosavljevića „Ubistvo sa predumišljajem“, koja je do 9. oktobra otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda, preispituje posledice nacionalne traume i kulturnog nasleđa, sagledane iz ugla umetnikovih sećanja iz detinjstva. Izloženi ready made objekti su relikti koji postaju reference na život u vreme raspada Jugoslavije, ali i eklektični prikazi umetnikovih doživljaja kolektivne stvarnosti. Pored objekata iz svakodnevnog života, izložene su i slike iz porodičnog albuma u vidu fototapeta i video rada, ali i igračka telefon, koja u sebe upisuje višestruku simboliku koja sačinjava celokupni narativ. Simulacija sobe, koju karakteriše tipična socijalistička estetika, ima za cilj regresiju u devedesete, kroz koje još jednom preispituje lični odnos prema događajima iz prošlosti i ličnom/kolektivnom odnosu prema ratnoj traumi.

Dalje

28 Sep

OSMA SEZONA KONCERATA „DŽEZ ZA DŽ” U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, od 10. do 31. oktobra, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će ponovo imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Luka Cvetković: “Umetnost je hrabrost”

Samostalna izložba Luke Cvetkovića “Honey, I’m Home” predstavlja pasivni oblik reagovanja na socio-političke manifestacije koje se ogledaju u svakodnevnom životu. Umetnik kroz video radove i foto instalaciju, koje publika može videti u Galeriji Doma omladine Beograda do 18. septembra, preispituje unutrašnje stanje kod posmatrača i provocira ga da intelektualno promišlja o sopstvenom/kolektivnom odsustvu sigurnosti, načinima reagovanja na probleme nastale u društvu i da kroz sagledavanje celine na lični način pozicionira usamljenost u odnosu na postojeće političke diskurse.

Dalje
Prošle vesti

Monday Blues u gostima: Đuka i Bojan Monday Blues у гостима: Ђука и Бојан

- Pedagoški muzej (bašta)

Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas) su bez kompromisa redefinisali suštinu bitisanja bluza na beogradskoj muzičkoj sceni, smelo uvodeći u svoje nastupe gotovo tribinski sadržaj – na ovim nastupima o bluzu se pričalo isto onoliko koliko se bluz i svirao, uz oduševljenje publike koja je tokom ovog vremeplova jednako uživala u muzici, koliko i u predanju o njenom nastanku.

Dalje
Prošle vesti

NOVI CIKLUS BESPLATNIH PSIHOLOŠKIH RADIONICA U DOB-u

Psihološke radionice su besplatan program radionica koji se u Savetovalištu Doma omladine Beograda održava već preko 12 godina i kroz koji je do sada prošlo više od 1000 učesnika. Učesnici mogu biti odrasli svih uzrasta, svi oni koji su radoznali da saznaju nešto novo o sebi i drugima i unaprede neki aspekt svog života. Rad sa novim grupama počinje 12. septembra 2020.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Adrienn Újházi i Nemanja Milenković [ИНТЕРВЈУ] Adrienn Újházi и Немања Миленковић

Izložba VIVARIUM umetnika Adrienn Újházi i Nemanje Milenkovića u Galeriji Doma omladine Beograda otvorena  je do 17. jula 2020. godine. Kolaboracioni projekat predstavlja usaglašavanje različitih umetničkih praksi, koje se kroz sličnu estetiku ideološki nadopunjuju; one u međusobnoj komunikaciji ističu pitanja aktivizma, alternative, bunta protiv tržišnih vrednosti, dok ujedno pozivaju na preispitivanje lične/kolektivne etike kod posmatrača.

Dalje
Prošle vesti
Prošle vesti
Prošle vesti

Sledeća dešavanja

martovski festival

belgrade jazz fest