Ћирилица / Latinica

Vesti

05 Dec

KONKURS ZA PRIJAVE FILMOVA NA 67. MARTOVSKI FESTIVAL

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda obaveštavaju sve domaće produkcije i autore da je od 05. decembra 2019. do 20. februara 2020. rok za podnošenje prijava za selekciju domaćeg takmičarskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, TV dokumentarnog, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta) 67. BEOGRADSKOG FESTIVALA DOKUMENTARNOG I KRATKOMETRAŽNOG FILMA – MARTOVSKOG FESTIVALA.

Dalje

10 Jan

16 Jan

STUDIO CENTAR I DOM OMLADINE NAJAVLJUJU NOVE PREMIJERE U NOVOJ GODINI!

Dom omladine Beograda i Studio Centar i u 2020. godini nastavljaju sa uspešnom realizacijom pozorišnog repertoara za mladu publiku, koji je započet  u proleće 2017. godine. Tokom prvih meseci 2020. godine, ovaj jedinstveni pozorišni repertoar biće bogatiji za dva nova naslova: „EPSKA FANTASTIKA“, po originalnom tekstu Đorđa Kosića (28. i 29.1.) i „DEVEDESETE U KRAJU“, po istoimenom hit tinejdž romanu Jovane Ristić (26. i 27.2.).

Dalje

20 Jan

Tribinski program DOB i u 2020. godini predstavlja aktuelne teme i pokreće važne diskusije

Dom omladine Beograda nastavlja sa bogatim tribinskim programom i u 2020. godini, sa željom da svojoj publici približi nova promišljanja i inspirativne govornike. Zajedno sa učesnicima programa, ali i publikom, pokušaćemo da problematizujemo aktuelne društvene teme i ponudimo odgovore na pitanja koja smatramo važnim. Cikluse tribina koji su, po mišljenju publike i interesovanju medija, do sada bili najuspešniji, proširujemo na nove oblasti. Ulaz na sve tribine u organizaciji Doma omladine je slobodan.

Dalje

25 Jan

Vođenje kroz izložbu Borisa Burića i Nenada Rackovića

- DOB//Galerija

U sklopu izložbe Srpski selfie 2020,  u subotu 25. januara od 18 časova biće održano javno vođenje, a autori projekta Nenad Džoni Racković i Boris Burić razgovaraće sa publikom na temu vizuelnih umetničkih praksi, strukture ideološke građe, značaja potkulture unutar likovnog iskaza, interdisciplinarnog pristupa umetnosti i njenoj manifestaciji u XXI veku. U interaktivnoj diskusiji, autori će posetiocima pojasniti koncept tekuće izložbe i, kroz sopstvena iskustva, približiti im koncept kreiranja umetničkog dela, te definisati načine na koje ono nastaje.

Dalje

31 Jan

Chibicon 2020. Chibicon 2020.

- Dom omladine Beograda

Udruženje Sakurabana i ove godine organizuje Chibicon, koji će se održati od petka, 31. januara do nedelje, 2. februara u prostorijama Doma omladine Beograda. Konvencija se ove godine održava na prvom spratu, što znači da će se svi programi održavati u Klubu, sali Amerikana i holovima.

Dalje

23 Feb

FEBRUARSKA BERZA PLOČA

- DOB//Hol Amerikane

Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike!

Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, koji je preko 50 godina kultno mestu u srcu prestonice.

 

Dalje
Prošle vesti
Prošle vesti
Prošle vesti

POČINJE PODELA BESPLATNIH ULAZNICA ZA DOČEK NOVE GODINE “OTMENO”!

U okviru manifestacije Beogradska zima 2019/20. i ove godine biće organizovan program NOVA GODINA “OTMENO” u Sava centru. U Velikoj dvorani Sava centa publika će slušati hitove klasične muzike u izvođenju vrsnih domaćih muzičara, kojima će se pridružiti i ekskluzivni gosti iz inostranstva. Na sceni u foajeu ispred Velike sale publika će uživati uz latino, afro i rege program popularnog muzičara Igora Vincea. Podela besplatnih ulaznica počinje danas (20. decembar) na blagajnama Sava centra, Doma omladine Beograda, Narodnog pozorišta i Kolarčeve zadužbine. Jedna osoba može uzeti najviše dve ulaznice.

Dalje

Sledeća dešavanja

martovski festival

belgrade jazz fest