Ћирилица / Latinica

Vesti

28 Oct

Film o Oskaru Vajldu otvara deseti Merlinka festival

Deseti, jubilarni, Međunarodni festival kvir filma „Merlinka“ održaće se od 6. do 9. decembra u Domu omladine Beograda. U toku četiri festivalska dana na programu će biti više od 100 filmova iz 35 država, među kojima i ostvarenja iz evropskih zemalja, Paragvaja, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Australije. Mnogi od filmova nagrađivani su na najprestižnijim svetskim festivalima poput Berlinala, Festivala u Kanu, Sandens festivala i drugih. U fokusu ovogodišnjeg festivalskog programa je Nemačka, i nemačka kinematografija.

Dalje

06 Nov

SAVE THE DATE: Za mesec dana počinje Merlinka festival SAVE THE DATE: За месец дана почиње Мерлинка фестивал

Deseti, jubilarni, Međunarodni festival queer filma „Merlinka“  održaće se od 6. do 9. decembra u svim salama Doma omladine Beograda. U toku četiri festivalska dana na programu će biti više od 100 filmova iz 35 država, među kojima i ostvarenja iz evropskih zemalja, Paragvaja, Argentine, Perua, Brazila, Kenije, Izraela, Irana, Indije, Burme, Tajvana, Kine, Australije… Mnogi od filmova nagrađivani su na najprestižnijim svetskim festivalima poput Berlinala, Festivala u Kanu, Sundance festivala, Međunarodnog festivala u Torontu i drugih. U fokusu ovogodišnjeg festivalskog programa je Nemačka, i nemačka kinematografija.

Dalje

17 Nov

NAGRAĐIVANI FILM “MERLINKA” STIŽE NA DESETI MERLINKA FESTIVAL

Poslednje večeri festivala Merlinka, u nedelju 9. decembra od 19 sati, u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće prikazan nagrađivani dugometražni film “Merlinka”. Reč je o argentinskom filmu zasnovanom na istinitoj priči, koji je na Berlinalu nominovan za najbolji queer film i najbolji prvi film reditelja Martina Rodrigeza Redondoa, dok je na festivalima u Milanu i Tel Avivu nagrađen kao najbolji film.

Dalje

19 Nov

POČELA PRIJAVA ZA BARF8!

Osmo izdanje Beogradskog autorskog rok festival – BARF biće održano 23. decembra u Domu omladine Beograda. Prijave za festival su u toku i traju do 1. decembra 2018. godine!

Dalje

20 Nov

Putospektiva #31: Davor Rostuhar ponovo u Beogradu

- DOB//Velika sala

Kako izgleda hodati 47 dana na skijama i preći 1163km dug put od obale Antarktika do Južnog pola, bez ikakve pomoći, vukući za sobom sanke teške 137kg i postati 26. osoba na svetu kojoj je to pošlo za rukom, pričaće nam Davor Rostuhar u utorak 20.11. od 19 časova u Domu omladine na Putospektivi #31.

Ulaznice po ceni od 600 RSD su u prodaji preko EVENTIM mreže.

Dalje

20 Nov

Teen Talk 2018. Teen Talk 2018.

- DOB//Amerikana

Teen Talk konferencija okrenuta je mladim ljudima sa jasnim ciljem da ih edukuje, ohrabri i zabavi.
Prvi Teen Talk održan je 2013. godina i mnogi nisu verovali da ovakva konferencija ima potencijal, jer sumnjaju da današnja omladina nije voljna da sluša i uči. Ali ljudi koji stoje iza ovog projekta jako dobro znaju da su tinejdžeri uvek raspoloženi da pričaju o temama koje ih muče i da su itekako voljni da usvoje nova znanja i upoznaju zanimljive ljude.

Dalje

02 Dec

Konferencija: Muzealizacija Jugoslavije

- DOB//Amerikana

Konferencija Muzealizacija Jugoslavije – zamrzavanje ili aktivno pregovaranje zajedničkog nasleđa deo je programa obeležavanja 100 godina od osnivanja Jugoslavije, u organizaciji Muzeja Jugoslavije i Platforme za savremenu umetnost Kiosk.

Dalje

12 Jan

Prošle vesti

ZATVOREN 9. GREEN FEST ЗАТВОРЕН 9. GREEN FEST

Projekcijom filma „Mladi i nezaustavljivi“, rediteljke Slejter Džul-Kemker, u Domu omladine Beograda, sinoć je zatvoren 9. Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“, koji je održan pod sloganom “Plastika nije igračka. Promeni igru!”.

Dalje
Prošle vesti

9. Green Fest: Znanjem o štetnim sastojcima do bezbedne upotrebe proizvoda od plastike 9. Green Fest: Знањем о штетним састојцима до безбедне употребе производа од пластике

Zahvaljujući brojnim korisnim svojstvima plastike ovaj materijal je relativno brzo ušao u veoma široku upotrebu. Međutim, brojne su i štetne posledice upotrebe plastike koje se mogu izbeći unapređenim znanjem i, pre svega, zaštitom najranjivijih grupa – majki, dece i mladih. Ovo je zaključak panela „Plastika nije igračka“, koji je održan u sklopu IX Green Fest-a, međunarodnog festivala zelene kulture.

Dalje

Sledeća dešavanja

beogradski jazz festival

martovski festival

Merlinka festival