Ћирилица / Latinica

Vesti

24 Jun

KONCERTI NA ZIDIĆU: SEZONA 2018.

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda već nekoliko sezona organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su nezaobilazna tačka susreta svih generacija u vrelim letnjim večerima. U novoj sezoni, počevši od Praznika muzike koji se 21. juna obeležava u čitavom svetu, predstavljamo nove grupe i stare znance sa domaće scene.

Dalje

25 Jun

17 Aug

26 Aug

AVGUSTOVSKA BERZA PLOČA

- DOB//Hol Amerikane

Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike!
Cena ulaznice za posetioce: 120 dinara

Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, koji je preko 50 godina kultno mestu u srcu prestonice.

 

Dalje

25 Oct

34. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: BEZ GRANICA

Dom omladine Beograda od 25. do 29. oktobra 2018. predstavlja 34. Beogradski džez festival, pod sloganom BEZ GRANICA / NO LIMITS.

Prošlogodišnje izdanje Beogradskog džez festivala sa sloganom „Džez vizije” bilo je umetnički najsmelije od njegove obnove 2005. godine, sa selekcijom koja je predstavila niz ne samo najznačajnijih, nego i najinovativnijih savremenih svetskih džezera. Ove godine ambicija nam je da idemo još dalje, jer je i džez otišao dalje – u 21. veku on više ne priznaje ni žanrovske ni geografske odrednice: predstavljamo vam džez bez granica”!

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Nenad Todorović, bend The Cockblockers: “Volimo nastupe pred novom publikom” [ИНТЕРВЈУ] Ненад Тодоровић, бенд The Cockblockers: “Волимо наступе пред новом публиком”

The Cockblockers spada u jedan od koncertno najaktivnijih mladih bendova kod nas. Njihovu svirku karakteriše energičnost i eksplozivna gitara pretočeni u mešavinu bluza, roka i fanka. Njihovi live nastupi su energični i jako zanimljivi. Ovi momci sa razlogom nose epitet vrhunske koncertne atrakcije, a u to se možete i sami uveriti 18. avgusta od 20 časova na Platou Milana Mladenovića, kada će The Cockblockers nastupiti u okviru koncertnog serijala na Zidiću Doma omladine Beograda.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Bend THE BITE: “Rokenrol ima svoje mesto na sceni” [ИНТЕРВЈУ] Бенд THE BITE: “Рокенрол има своје место на сцени”

Bend The Bite nastao je pre deset godina, sa željom da u svojoj muzici spoji energiju panka, čvrste rokenrol rifove, pevljive refrene i osećajnost bluza. Od 2016. godine delimično su promenili postavu i osvežili zvuk, ali su ostali verni kvalitetnoj muzici i dosledni ideji da treba biti svoj u onome što radiš. U susret koncertu na Zidiću Doma omladine Beograda, 11. avgusta od 20 časova, popričali smo sa Ljiljanom Zdravković (vokal) i Bojanom Savićem (solo gitara) o aktuelnostima u bendu i na domaćoj muzičkoj sceni.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Jovana Kovačević, bend Harlekin: “Dođite na Zidić da se upoznamo i uživamo!”

Harlekin, alt-rok/dark-pop bend iz Inđije, koncertno je aktivan od druge polovine 2016. godine, a u septembru 2017.  objavili su debi album pod nazivom ‘Tornik’. Ovaj mladi, talentovani bend čine gitaristi Aleksandar Janković i Milan Brkić, klavijaturista Marko Kovačević, basista Nemanja Holjevac, bubnjar Miloš Surla i vokal Jovana Kovačević, sa kojom smo popričali u susret nastupu na Zidiću Doma omladine u subotu, 4. avgusta od 20 časova.

 

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Nenad Košanin, bend Yokono: “Izazov je spontano okupiti slučajne prolaznike” [ИНТЕРВЈУ] Ненад Кошанин, бенд Yokono: “Изазов је спонтано окупити случајне пролазнике”

Četvoročlani instrumentalni eksperimental rok bend Yokono nastupiće u subotu 28. jula od 20 časova ispred Doma omladine Beograda, u okviru letnje koncertne sezone na Zidiću. Prepoznatljivom fuzijom više muzičkih pravaca, ovaj beogradski bend svojim live nastupima na jedinstven način komunicira sa publikom, ostvarujući kod nje snažan psihološki efekat. O emocijama, karakterističnom zvuku benda i najavljenom albumu razgovarali smo sa Nenadom Košaninom, gitaristom benda Yokono.

Dalje
Prošle vesti

[INTERVJU] Bend Door Window Nine: “Sami smo sebi muzički heroji” [ИНТЕРВЈУ] Бенд Door Window Nine: “Сами смо себи музички хероји”

Serijal koncerata na Zidiću ispred Doma omladine Beograda ove subote nastavlja se svirkom indie-heavy rock benda Door Window Nine. U subotu, 21. jula sa početkom od 20 časova, beogradsku publiku na Platou Milana Mladenovića očekuje susret sa autorskim bendom u sastavu: Luka Vukićević (bas gitara, glavni vokal), Stefan Živković (gitara) i Katarina Stevanović (bubnjevi). Tim povodom razgovarali smo sa ovim kreativnim, mladim ljudima, koji imidž grade ne samo kroz muziku, već i svojim duhovitim izjavama.

Dalje

Sledeća dešavanja

beogradski jazz festival

martovski festival