PSIHOLOŠKA RADIONICA SUBOTOM

DAN ZA PRIJEM NOVIH POLAZNIKA!

Prijava i učešće u programu radionica je besplatno. Psihološke radionice podrazumevaju rad u grupi.

Terapeuti koji vode radionice su psiholozi i pedagozi edukovani za više psihoterapijskih postupaka: Danijela Kodžić, Kristina Brajović Car, Ana Mijalković Blagojević i Maja Lazić.

Svi zainteresovani za učešće u radionicama mogu da se jave na telefone 011/ 3220-127 ili 064/120-21-44, ili da dođu u Salu na I spratu Doma omladine (Makedonska ulica br. 22) u vreme održavanja radionica.

Tematske PSIHOLOŠKE RADIONICE, koje podrazumevaju rad u grupi, organizuju se u Sali na I spratu Doma omladine, u renoviranim prostorijama, a kroz njih je do sada prošlo nekoliko stotina ljudi. Radi se u grupama od po desetak polaznika, a svaka grupa se sastaje jednom nedeljno. Polaznici svake grupe prolaze kroz ciklus od osam radionica, a svaka od tih radionica se bavi određenom temom, nekim aspektom našeg svakodnevnog života.

Teme radionica su: emocije i emocionalna pismenost, partnerstvo i partnerski odnosi, roditeljstvo, profesionalna kompetentnost i odnosi sa psihološkim autoritetima, kao što su npr. roditelji, nastavnici, šefovi i sl. Predviđene teme radionica učesnici obogaćuju svojim zapažanjima i iskustvom vezanim za rešavanje konflikata, partnerske i porodične odnose. Na radionicama se istražuju nefunkcionalni životni obrasci, upražnjavaju se psihološke igre i afirmišu emotivna svesnost i komunikacijske veštine.

Ovakav način rada se pokazao kao vrlo koristan za razumevanje konflikata u partnerstvu i u porodici, za razrešavanje nesporazuma i zapleta na poslu ili sa prijateljima. Na radionici o roditeljstvu se istražuje to kako kao odrasli ljudi možemo sebi da budemo bolji roditelji od onih koji su nas podizali, tj. koje poruke, ohrabrenja i podrška su nam potrebni danas da bismo probudili i unapredili naše unutrašnje snage na koje smo možda zaboravili.

Psihološke radionice omogućavaju sticanje novih iskustava kroz grupni rad, radi boljeg poznavanje sebe, svojih osećanja i ponašanja, i unapredjivanja veština komunikacije. Nihov cilj je da probude sve psihološke kapacitete osobe i unaprede njen psihološki rast i razvoj, što je jedan od najvažnijih faktora za unapređenje kvaliteta života.

Učešće u radionicama je besplatno, jer su projekat podržali Skupština Grada Beograda i Canada Fund, koji su omogućili i štampanje brošure koja prati radionice.

Komentari